Slik selger du en andel av en LLC

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En flere medlem (aksjeselskap) LLC er en type partnerskap mellom medlemmer. Som LLC-medlem har du muligheten til å bestemme seg for å selge av prosentandel av LLC, akkurat som du vil selge aksjer i et selskap til en annen part. Hvis du eier et enkelt medlem LLC, kan du selge en prosentandel av LLC til en ny partner. Å fullføre denne typen salg krever noen forhandlinger og en offisiell skriftlig avtale.

Gå gjennom din nåværende LLC-operasjonsavtale eller buyout-avtale for å avgjøre vilkår og betingelser for å selge prosentandelen i virksomheten. I noen tilfeller er du pålagt å tilby prosentandelen til andre medlemmer først, eller få de andre medlemmene til å godkjenne det nye medlemmet. Hvis du er et enkeltmedlem LLC, kontrollerer du vilkårene.

Leie en bedriftsvurderingskonsulent for å anslå markedsverdien av virksomheten. Bestem prosentandelen av eierskapet du planlegger å selge for å komme opp med forespørselsprisen for andelen av selskapet. For eksempel, hvis virksomheten er verdsatt til $ 100 000 og du vil selge en 25 prosent eierandel, er spørprisen $ 25 000. Uten en formell verdsettelse må både du og den potensielle kjøperen forhandle en rettferdig pris for staven.

Forhandle med det nye potensielle medlemmet som ønsker å kjøpe innsatsen. Opprett en salgsavtale som beskriver de endelige vilkårene for salget, inkludert pris, eierandel, nødvendige investeringer, rettigheter og ansvar som medlem. Før du utarbeider denne avtalen, må du sørge for at du har den endelige avtalen fra andre eksisterende medlemmer om nødvendig, etter din eksisterende drifts- eller buyout-avtale.

Endre den eksisterende LLC-driftsavtalen for å oppgi det nye medlemmet etter at salget er fullført. Inkluder de nye prosentandelsklover for hvert medlem, medlemsoppgaver og rett til fortjeneste. Fordel den nye avtalen til alle medlemmer.

Send en kopi av din oppdaterte operasjonelle avtale for arkivering med det statlige forretningsbureauet der du først opprettet LLC.

Tips

  • Få hjelp av en advokat til å forhandle med det nye medlemmet, eksisterende medlemmer og fullføre salget.