Egyptens arbeidstype

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Egypt, som mye av Midtøsten, står overfor et stort arbeidsledighetsproblem, som forverres av den relativt unge befolkningen. De aller fleste egyptere arbeider i landbruket eller den uformelle økonomien, men andre jobber i industri, sosialtjenester, myndigheter, turisme og andre næringer.

Jordbruk

Landbruket fortsetter å dominere det egyptiske arbeidsmarkedet. Mer enn 30 prosent av befolkningen jobber i landbrukssektoren. Slutten av det 20. århundre så et stort befolkningsskift i byer, spesielt Kairo, men landsbygdens sysselsetting i landbruket forblir sterk.

Produksjon og bygging

Tekstiler har tradisjonelt vært en av de første industrisektorene som skal utvikles i en fremvoksende økonomi. Ved utgangen av 2009 vokste den egyptiske tekstilindustrien med en hastighet på 30 prosent per år. Det 20. århundre avsluttet med ca 13 prosent av befolkningen som er ansatt i en eller annen type industri - for det meste lysindustrien - med ytterligere 7 prosent ansatt i byggingen.

Turisme

Egyptens pyramider, templer, arkeologiske skatter og Rødehavet skianlegger turisme en integrert del av landets økonomi. Turistsektoren benytter reiseguider, drivere, mattearbeidere, arkeologer og museumsarbeidere. Hoteller er en verdifull kilde til arbeidsplasser og ansetter folk på alle nivåer fra vaktmester gjennom ledelse. Turisme er en viktig kilde til utenlandsk valutainntekter. I 2007 jobbet rundt 13,7 prosent av befolkningen i reiselivsbransjen.

Selvstendig sysselsetting og Microenterprise

En stor andel av egypterne er selvstendig næringsdrivende og arbeider i en uformell økonomi, slik det er tilfellet i det meste av utviklingsland. Internasjonale ikke-statlige organisasjoner (NGOer) har høstet penger til microenterprise-prosjekter, og hjelper egypterne til å starte egne små bedrifter. Hundrevis av tusen mikro- og småskala bedrifter dominerer den uformelle sektoren. Den uformelle sektoren inkluderer personellarbeidere, som maids og andre husholdningsansatte. Mikrovirksomheter inkluderer små forhandlere, håndverkere og et bredt spekter av spisesteder og matvareforretninger.

Offentlig sektor

Regjeringen har lenge vært etterspurt av arbeidstakere på grunn av sin relative stabilitet pluss forsikringen om pensjon, sykeforsikring og andre privilegier. Initiativer for å eliminere offentlig avfall og ineffektivitet har redusert antall personer som går inn i sysselsetting i offentlig sektor, men det er fortsatt en viktig del av økonomien. Mer enn 30 prosent av de offentlige ansatte er lærere.

Service sektor

Befolkningsveksten utgjør vekst i servicesektoren. Finansielle tjenester opplevde vekst i det første tiåret av det 21. århundre, med jobber på grener av lokale og internasjonale banker. Nesten halvparten av befolkningen jobber i tjenestesektoren, men en stor andel av disse arbeidstakere jobber uformelt.

Andre sektorer

Store infrastrukturprosjekter benytter et stort antall arbeidstakere, selv om mange av jobbene er midlertidige i naturen. Egyptens olje- og petroleumssektorer er viktige eksportindustrier som gir litt sysselsetting, men de har fortsatt relativt lite antall arbeidstakere. Mange flere jobber for offentlige verktøy.