Hva er fordelene med kvalitetssikringssystemer?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kvalitetsstyringssystemer, for eksempel ISO (International Organization for Standardization) standarder, har en rekke fordeler. Selv om disse systemene kan kreve tid og ressurser når de blir opprettet og implementert, vil fordelene fortsette så lenge prosedyrene og prosessene følges. Og dette vil oppveie eventuelle ulemper eller ulemper som et kvalitetsstyringssystem gir.

Repeterbare prosesser

Kvalitetsstyringssystemer vil gi bedriften din en rekke prosesser som stadig gjentas for å produsere et produkt eller en tjeneste. Over tid blir disse prosessene forankret og raffinert til du har et system som er effektivt og gir resultater av høy kvalitet.

Kunnskapelig stab

Fordi du vil ha så mange repeterbare prosesser, vil de ansatte som utfører disse handlingene ha en klar definisjon av deres roller og ansvar, samt hva du som leder krever av dem. Ved å vite den nøyaktige prosessen som må utføres, vil feil og feil reduseres. 9000Resource.com sier at medarbeiderne "er mer fornøyd og motivert når det er definerte roller og ansvar."

Økt virksomhet

Mange kunder søker aktivt en organisasjon som har en form for kvalitetsstyringsakkreditering, enten det er fra ISO eller fra en annen kropp. Hvis du har implementert kvalitetsstyringssystemer og blitt akkreditert av et globalt organ, vil firmaet skille seg ut blant dine konkurrenter.

Leverandørforhold

Et godt kvalitetsstyringssystem vil definere en prosedyre hvor alle nye og eksisterende leverandører blir regelmessig oppdaget for å sikre deres kompetanse og kvaliteten på tjenesten. Løpende avtaler og relasjoner kan derfor rammes av pålitelige leverandører, og du kan være trygg på at tjenesten du får er av standarden du trenger.

Kundetilfredshet

Fordi et kvalitetsstyringssystem definerer prosesser og prosedyrer som fører til et kvalitetsprodukt eller en tjeneste, vil kundene dine være fornøyd med det du tilbyr. Dette vil be dem om å komme tilbake til din bedrift, samt anbefale deg til venner, familie og kolleger. Dette vil øke bedriftens omdømme og tiltrekke seg kunder og leverandører.

Anbefalt