Slik tar du over en eksisterende bedrift

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du noen gang har ønsket å åpne opp din egen virksomhet, men funnet deg selv med mindre finansiering enn du trenger, er det et annet alternativ du bør vurdere. Å overta en eksisterende virksomhet sparer penger fordi du ikke trenger å annonsere så hardt (folk allerede vet om virksomheten), og du trenger ikke å kjøpe oppstartsmøbler og forsyninger. Du vil også kunne begynne å tjene penger fort der de fleste oppstartsselskaper ikke ser fortjeneste til sitt andre år. Slik kan du overta en eksisterende virksomhet:

Elementer du trenger

  • Valgfri forretningsmegler

  • Valgfri eiendomsadvokat

  • Forretningsplan

  • Valgfritt bedriftslån

Først må du finne en bedrift som er til salgs. Sjekk ditt lokale papir først. Hvis du finner noe som interesserer deg, kan du kontakte eieren for ytterligere informasjon. Hvis du ikke finner noe for salg selv, kan du kontakte en forretningsmegler. Bedriftsmeglere kan koste deg, men du får tilbake pengene når forretningsmegleren forhandler for deg og får deg til en bedre pris.

Nå som du har funnet en eksisterende virksomhet, må du få litt finansiering. Din beste innsats er å kontakte en bank som du allerede har en historie med å bruke. De vil være mer sannsynlig å godkjenne lånet ditt. Det er også lettere å få et lån på en eksisterende virksomhet enn det er å få en til å starte fra bunnen av. Du bør også kontakte Small Business Administration. De har mange lånealternativer tilgjengelig for småbedriftseiere.

Utvikle en plan. Se hvor dagens virksomhets styrker og svakheter er å finne ut hvilke endringer som må gjøres. Intervju medarbeiderne og se om de har noen friske ideer siden de allerede vet en del av virksomheten. Sett alle disse tingene sammen og utvikle en handlingsplan. Gjør det så detaljert som mulig. Når du er i gang, må du kanskje endre noen ting rundt, men å gjøre det så detaljert som mulig betyr at du vil ende opp med færre overraskelser.

Be om en overgangsperiode. Overgangsperioden kan starte noen uker før kjøp og utvide opp til seks måneder etter om det er avtalt. Be om en overgangsperiode vil sikre at du lærer alt du kan fra den nåværende eieren.Eieren vil også være der for å veilede deg i de første par kritiske månedene dersom noe går galt. Eieren vil ikke være ansvarlig, men vil være der for veiledning og støtte. Sett overgangsperiodeavtalen i dine juridiske dokumenter og sørg for at den er signert av begge parter.

Når overgangsperioden er over, og du har oppfylt alle trinnene ovenfor, kan du begynne å drive virksomheten alene. Nå blir det om å finjustere alt det harde arbeidet du har gjort til dags dato.

Tips

  • Gjør leksene dine før du kjøper på en eksisterende virksomhet. Du ønsker ikke å kjøpe en bedrift som kjører negativt eller som ikke selger hvilke kunder som ønsker å kjøpe. En liten undersøkelse vil gå langt!

Advarsel

Ikke skriv noen dokumenter uten å ha en eiendomsadvokat vurdere dem. Selv om du ikke bruker advokat for hele prosessen, kan du betale en mindre avgift for å få advokaten å vurdere dokumentene og komme med forslag til hva som skal legges til eller tas bort.

Anbefalt