Hva er en målgruppeserklæring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En publikumserklæring gir et kortfattet sammendrag av demografiske og psykografiske funksjoner i kundesegmentet du har tenkt å nå. Det inkluderer vanligvis alder, yrke og, for business-to-business kommunikasjon, bedriftsstørrelse. Andre elementer som vises kan variere fra prioriteringer for produktytelse til fordeler som er søkt fra et produkt.

funksjoner

Publikumserklæringen gjør at markedsavdelingen utvikler svært fokuserte meldinger som snakker til behov, ønsker og ønsker i målmarkedet. Det hjelper også alle på markedsføringsteamet på samme side. Dette er spesielt viktig når elementene i markedsføringsmaterialet blir outsourcet. For eksempel, anta at internt markedsføringsteam utvikler den overordnede strategien, men de ansetter en frilanser for å skrive salgsbrevet og bruke en uavhengig entreprenør til å utvikle et radiobete. Publikumserklæringen gir både frilanseren og radioblokkutvikleren et veldig spesifikt sett med parametere. Dette minimerer sjansene for å få salgskopi eller et radioblokk som springer av skinnene.

Interdepartmental Messaging

Publikumserklæringen oppfordrer også konsistens i meldinger mellom ulike avdelinger. For eksempel adresserer markedsførings- og salgsavdelinger det samme publikum, men i svært forskjellige sammenhenger. Markedsførere når publikum gjennom annonser eller reklame, mens selgere samhandler med kunder på en-til-en-basis. Et klart og konsistent publikumuttalelse kan sikre at begge avdelinger får den samme meldingen om hvordan man nærmer seg markedsføring og salg.