Slik beregner du Herfindahl Hirschman-indeksen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den føderale regjeringen tar et skeptisk syn på fusjoner som skaper, forsterker eller forankrer selskapets makt over et bestemt marked. Det amerikanske justisdepartementet og Federal Trade Commission utstedte horisontale fusjonsretningslinjer i 2010 som forklarte hvordan regjeringen vurderer effektene av fusjoner mellom konkurrenter. Tilsynsmyndigheter bruker ulike verktøy, inkludert Herfindahl Hirschman-indeksen, for å måle effekten av fusjoner på markedsandeler.

Markedsandel

Et selskaps markedsandel er prosentandelen av totalt salg i et marked eller en bransje. For å beregne HHI for en foreslått fusjon, legg til kvadrater av hvert selskaps markedsandel. For eksempel inneholdt Anheuser-Busch InBev i 2013 omtrent 47 prosent av det amerikanske ølmarkedet, og MillerCoors hadde om lag 30 prosent. En hypotetisk fusjon av de to ville gi et selskap med en HHI på (47 ^ 2 + 30 ^ 2) eller 3.109 poeng. Et monopol som kontrollerer 100 prosent av en industris markedsandel vil ha maksimal HHI verdi - 10.000 poeng.

HHI Retningslinjer

Regjeringens retningslinjer skaper tre kategorier av markedsandeler. Et marked er "ukoncentrert" dersom post-fusjonen HHI er under 1500 poeng. Hvis HHI-området er mellom 1500 og 2500, er markedet "moderat konsentrert", og antall høyere enn 2500 indikerer et "høyt konsentrert" marked, som i øleksemplet. I et moderat konsentrert marked har regjeringen betydelige konkurranseproblemer hvis en potensiell fusjon øker HHI med mer enn 100 poeng. Det samme gjelder for høyt konsentrerte markeder hvor HHI stiger med 100 til 200 poeng.

Market Power Concerns

Føderale regulatorer anser en økning på mer enn 200 HHI-poeng som følge av en fusjon i et høyt konsentrert marked som sannsynligvis vil øke markedsstyrken. Bekymringen er at det fusjonerte selskapet vil vesentlig redusere konkurransen eller bidra til å skape et monopol. Dette kan igjen føre til høyere priser, redusert innovasjon, redusert produksjon og færre valg for forbrukerne. De regulerende byråene erkjenner at verktøy som HHI er prediktive og derfor usikre. Loven som utelukker konkurransekraftige fusjoner krever imidlertid ikke sikkerhet, bare sannsynlighet. Retningslinjene for 2010 gjelder kun horisontale fusjoner, som skjer mellom selskaper i samme bransje.

En kompleks analyse

Selv om HHI er et viktig verktøy i håndtering av antitrust, ville det være en feil å overemphasize dens betydning. Føderale regulatorer foretar en omhyggelig analyse av hver foreslått fusjon som vurderer en rekke faktorer, herunder bevis for konkurransekraft mot tidligere liknende fusjoner, det sammenslåtte selskapets evne til å sette diskriminerende priser for målrettede kunder, antall konkurrenter i et marked og den forventede effekter fusjonen vil ha på produkt eller tjenesteinnovasjon.