Typer presentasjonsgrafikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Presentasjoner trenger en viss mengde bilder og grafikk for å være interessant og for å holde publikum oppmerksomhet. Forbruk eller misbruk av grafikk i en presentasjon kan virke uprofesjonell eller være distraherende for mottakere, men ved å bruke riktig type grafikk for emnet som diskuteres, forsterkes publikums forståelse og oppbevaring av informasjon. En artikkel i det digitale magasinet "Inf @ Vis!" bemerker at bilder er mye lettere å huske enn tekst, og endringen mellom lysbildene blir mye mer definert for seerne, og gjør emnene diskutert mer definert for dem også.

Quantitative Imagery

Grafer og diagrammer har alltid vært en måte å forenkle numeriske eller kvantitative data på. Kakediagrammer og strekdiagrammer gjør sammenligninger mellom mengder, mens linjediagrammer viser oppover eller nedadgående trender. Bruke en enkel graf kan formidle informasjon mye lettere enn tekst eller tall vist i et bord, og programmer som Microsoft Word eller Excel kan gjøre det enkelt å produsere grafer og diagrammer for presentasjoner.

Konseptuell Imagery

Grafikk kan formidle ideer så vel som data, oppnå visuelle metaforer for noen ideer - for eksempel å bruke bilder som grønne skudd for ny vekst og lyspærer for ideer. Enkle geometriske former fungerer på samme måte, med piler som peker ut retning og bevegelse, og sjekker viser samtykke eller korrekthet. Farge er en del av folks konseptuelle bilder, så det er bedre å bruke grønn for positive ideer og rød for feil eller farer for å sikre enkel forståelse.

Pictorial Representation

Bilder er enkle å inkludere i presentasjoner, men det bør ta litt forsiktighet over hvilke bilder som brukes og når. Mange tegneserieutklippsbilder er tilgjengelige, men disse kan ofte virke uformelle og uprofesjonelle, spesielt hvis de er overbrukte. Bruk av digitale fotografier er en mer formell tilnærming til å vise bilder av elementer, bygninger eller mennesker, men bildet eller tiltaket som foregår i bildene må være stort nok til at folk på baksiden av rommet ser det. Å bruke et miniatyrbilde i et dias hjørne er mindre effektivt og viser ingen detaljer.

Konseptuelle diagrammer

Konseptuelle diagrammer, som flytdiagrammer og organisasjonsstrukturdiagrammer, bruker en blanding av tekst, bilder og geometriske former, for eksempel piler, for å formidle deres betydning. De kan være svært komplekse og må holdes så enkelt og stort som mulig for å sikre at publikum enkelt kan ta i detaljene og se dem fra alle områder av rommet.