Fordeler og ulemper ved fagforeninger for arbeidsgivere

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsforeninger og arbeidsgivere har alltid vært sparringspartnere med både gjensidig og motstridende interesser. Fagforeningene ønsker å forhandle de beste lønn og fordelene for sine medlemmer, og arbeidsgivere vil ha produktive ansatte og tjene penger. Disse målene er ikke alltid i strid med hverandre. Mens en arbeidsgiver kan føle at en union alltid er en demper på sin virksomhet, kommer fagforeninger med visse fordeler til et selskap, samt ulemper.

Fordel: Stabil arbeidsstyrke

Arbeidsgivere med fagforbundne arbeidstakere har forsikring om en stabil og godt trent arbeidsstyrke. Fagforeningene har ofte egne programmer for å trene ansatte i sin virksomhet, og lindrer arbeidsgivere fra kostnaden for å trene uerfarne arbeidere. Velutdannede medarbeidere skaper bedre og sikrere arbeidsforhold. Til gjengjeld har arbeidsgivere færre dager tapt på grunn av arbeidsrelaterte skader eller sykdommer.

Fordel: Forutsigbare kostnader

Arbeidsavtaler gir arbeidsgiver muligheten til å forutsi fremtidige driftskostnader mer nøyaktig for en fast tidsperiode. Dette gjør det mye enklere for arbeidsgiveren å kontrollere kostnadene, utvikle strategier for produktprising, planlegge for utvidelse og investere i ny produktutvikling. Arbeidsgivere vil ha mindre ansattomsetning og vil ha fagforsikring om at flere arbeidstakere vil være tilgjengelige om nødvendig. Forhandle en kontrakt med en part, foreningen, er mye lettere enn å måtte forhandle en lønns- og stillingsbeskrivelse med hver enkelt ansatt.

Ulempe: Medarbeiderinitiativet er stiftet

Unionens regler baserer opptak og kampanjer på anciennitet, ikke ytelse. Denne typen miljø motvirker ansattes kreativitet og individualitet. Derfor blir arbeidsgiveren fratatt forbedringer i produktiviteten fordi den ansatte ikke har noe incitament til å gjøre en bedre jobb. Han får ingenting for å gjøre det bedre. Arbeidsgivere kan ikke alltid vite om uønskede forhold på arbeidsplassen og må avhenge av deres ansatte å rapportere disse problemene til ledelsen og komme med forslag til forbedringer. Uten tilbakemelding fra ansatte er ledelsen ofte ikke engang klar over problemer på arbeidsplassen, og kan derfor ikke finne løsninger.

Ulempe: Belønning av ansatte er vanskelig

Siden unionskontrakter spesifiserer eksakte lønninger og forhøyelser for hver stilling, har arbeidsgiveren ingen måte å belønne eksepsjonell ansattes ytelse. Mange arbeidsgivere uten fagforening har incentivplaner for ansatte som utfører over normale forventninger. Disse planene oppfordrer ansatte til å gjøre en bedre jobb og høste fordelene. Unionskontrakter tar bort disse insentiver. På den annen side gjør fagforeninger det vanskelig for en arbeidsgiver å disiplinere eller avslutte en ansatt. Selv i slike tilfeller som ansattstyveri, kan det eneste valget for en arbeidsgiver være å flytte den skyldige medarbeider til en annen stilling.

Ulempe: Bedrifter blir mindre konkurransedyktige

Kontrakter med fagforeninger kan resultere i vesentlig høyere lønninger og fordeler. Med mindre arbeidere blir mer produktive, kan arbeidsgivere bli tvunget til å belaste høyere priser på sine produkter, noe som gjør dem mindre konkurransedyktige. I verste fall kan en arbeidsgiver oppleve en nedgang i lønnsomheten, noe som tvinger ham til å avskrive ansatte eller til og med sette i fare for selskapets overlevelsesevne. I de situasjonene hvor fagforeninger og arbeidsgivere ikke kan være enige om kontrakter, kan fagforeninger avbryte arbeidsflyten ved å kreve streik. Bilprodusenter, spesielt utenlandske produsenter, har jobbet med høye prisforeningskontrakter i USA ved å bygge nye fabrikker i stater der fagforeninger ikke er sterke eller ikke eksisterer.