Slik oppsummerer du en kundeanmeldelse

Anonim

Kundevurderinger er en viktig del av forretninger, da tilbakemelding er av avgjørende betydning for å forstå hvor du trenger å gjøre forbedringer. Men vurderingene er verdiløse hvis de ikke er oppsummert riktig. Å skaffe innspillingen alene er ikke nok; du må ta hensyn til hva kundene prøver å fortelle deg og unngå å være avvisende. Kundeomtaler kommer i en rekke former - inkludert de som utgir seg for å være sint for å få noe gratis, og de som har legitim informasjon om hvordan man kan forbedre. Begge typer kundeanmeldelser tilbyr måter å forbedre virksomheten din på.

Kategoriser anmeldelsene, og spør hvor kundene kommer fra. Mye avhenger av mengden følelser i anmeldelsen. "God" eller "dårlig" er de to ytterpunktene, men de fleste vurderinger faller et sted i midten og tilbyr et utvalg av minutiae å analysere. Selv de superarme kundene kan tilby muligheter for deg å forbedre. For eksempel, hvis de bare leter etter å være sint, er det fordi du har angitt et presedens for automatisk å gi bort gratis elementer for å pacify sint kunder?

Se etter konkrete hendelser angående kundenes erfaring. Uansett om de er glade eller sint på sin erfaring i etableringen, er det en ting, men den eneste måten å virkelig forbedre, holde eksisterende kunder og legge til nye er å ta hensyn til de tingene kundene refererer til og setter pris på. For eksempel, hvis en kunde er begeistret over at en ordre ble levert i tide, anerkjenner den, forbedrer den og trener andre i den formen.

Søk etter måter å forbedre - til tross for tonen i anmeldelsen eller stemningen til kunden. Selv de glødende vurderingene kan tilby muligheter for å forbedre virksomheten din. Hvis noe om din bedrift og kundeservice er eksemplarisk, bruk så informasjonen for å fortsette det gode arbeidet. Det er åpenbart at eventuelle negative erfaringer er selvsagt i forhold til hva som må gjøres for å rette opp situasjonen. Husk at uansett hvor gode eller dårlige kundenes vurderinger er, kan du alltid hente fra vurderinger som måter å forbedre virksomheten din på.

Del vurderinger med andre for å motta sine meninger og synspunkter, spesielt hvis du har sett på vurderinger hele dagen. Hvis du for eksempel har sett utslett av negative anmeldelser, kan du ved et uhell ha en avvisende disposisjon, og du kan si: "Åh, de vet ikke hva de snakker om!" før du selv begynner å lese den aktuelle anmeldelsen.

Foreslå en løsning i konklusjonen. Et sammendrag av en kundeanmeldelse utgjør ikke mye hvis du ikke har en plan for å handle på alle kundeanmeldelser. Du bør fortsette å forbedre, som bekreftet av glødende kundeanmeldelser, og du bør strebe for å rette opp situasjonen og gjøre det bedre, som svar på de dårlige vurderingene.