Trenger du en lisens til å være en rørlegger?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Rørleggere installere og reparere vann, avfallshåndtering, drenering og gassystemer, rørleggerinnretninger og apparater. De fleste stater og samfunn krever at rørleggere skal være lisensiert, ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS). Imidlertid varierer lisenskravene. BLS indikerer at et typisk lisensbehov for en rørlegger til å arbeide selvstendig er to til fem års erfaring og bestått en undersøkelse som tester kunnskap om rørleggerarbeid og lokale rørleggerarbeidskoder

Hvorfor Rørleggere?

Stater og lokalsamfunn lisensierer å sikre at de følger klare standarder for å beskytte helsen og sikkerheten til mennesker som bor i samfunnet. Forurenset drikkevann eller ulykker forårsaket av rørleggingsfeil kan være et alvorlig problem.

Statlig lisensiering

Ifølge artikkelen "Plumber lisensiering: Eksperter forklarer grunnen til strenge regler" på nettstedet Angie's List, rørleggere er lisensiert på statsnivå i 44 stater. Lisenser er vanligvis ikke overførbare fra stat til stat. I noen stater krever mange byer eller fylker også by- eller fylkeskonsesjon. Ulempen for individuell by- eller fylkeskonsesjon er at rørleggere må ha lisens fra hver by eller fylke der de gjør rørleggerarbeid.

Lisensieringskrav

Både utdanningskravene og testkravene for å få et rørleggerarbeid, varierer fra sted til sted. Noen steder har praktiske tester, og andre har kun skriftlige eksamener. Hvis du vil bli en rørlegger, er det viktig å kjenne kravene til stedet der du vil jobbe.

betraktninger

Enkelte stater krever også spesialtillatelser for rørleggere som ønsker å gjøre spesifikke jobber, for eksempel tilbakestrømningsforebyggingstesting og reparasjon, underjordisk arbeid, vannmykning og filtrering eller elektrisk kontrollkobling.