Globaliseringseffekter på tredjelandes land

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Globaliseringen er et forsøk på å forene verden økonomisk, gjennom en kombinasjon av avregulert utenrikshandel, reduksjoner i handelstariffer og fjerning av eksportavgifter. Globalisering søker å utnytte utenlandske markeder effektivt for handel, samt gi nye utviklingsmuligheter for produksjonsarbeid i utlandet. Virkningene av globalisering er i tvil når virkeligheten ikke oppfyller disse gunstige målene.

Utenlandsk hjelp

Inherent i ideen om globalisering, søker utenlandsk bistand å eliminere de naturlige økonomiske forskjellene mellom nasjoner. Som en del av globaliseringen er utenriksstøtte ansvarlig for å gi positiv kraft som hjelper tredjelandes land til å forbedre levekårene til befolkningen. Globalisering krever blomstrende markeder, fylt med folk som har penger til å kjøpe utenlandske produkter og etablere et blomstrende marked. Siden 1980-årene har den generelle utenlandske bistanden redusert kraftig for tredjelandes land, og gir ingen markedskraft til å forbedre verdensmarkedet og demonstrerer hvordan globaliseringsideen ikke oversettes til tredjelandsland.

migrasjon

Globalisering gir forbedrede sysselsettingsmuligheter for mennesker i mange land rundt om i verden. Den største andelen av disse nye sysselsettingsmulighetene forekommer imidlertid i allerede utviklede land. Som et resultat må folk som bor i tredjelandslandene migrere for å flytte inn i disse nye mulighetene. Denne overgangen fra tredjelandsland til utviklede land stammer fra lokale økonomier i tredjelandsland og skifter i stand til å arbeide folk til allerede sundere økonomier - og vekk fra tredjemarkedsmarkeder hvor deres kompetanse vil være nyttig.

Økonomisk gap

Globaliseringsprosessen, når den filtreres gjennom selskaper med spesifikke økonomiske intensjoner, klarer ikke å oversette til virkelige økonomiske forbedringer til tredjelandes land. I stedet forflyttes økonomisk støtte til utviklede nasjoner, som er mer sannsynlig å tilbakebetale gjeld og støtte eksisterende kreditt system. For eksempel har institutter som Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken vist en preferanse for utviklede land og låner mer penger til disse områdene fordi penger som lånes til tredjelandsland, ikke blir betalt tilbake raskt nok. Effekten er et større gap mellom den økonomiske stabiliteten i tredjelandes land og deres utviklede naboer.

Forbedret levestandard

Et av de viktigste målene for globalisering er den globale forbedringen av levekårene. Globaliseringsteorien sier at når flere mennesker har den økonomiske kraften til å kjøpe, kjøper de og den totale økonomiske gevinsten blir følt gjennom alle virksomheter som selger til disse menneskene. Som et resultat har globaliseringen ført til forbedringer i levekårene til mennesker i noen tredjelandes land og bidratt til å øke bevisstheten over hele verden om de fattige levekårene som fremdeles eksisterer på enkelte områder.