Typer av distribusjonskanaler i markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I markedsføring er en distribusjonskanal et kjøretøy som brukes av selskapet til å selge sine produkter og tjenester til kunden. Generelt er distribusjonskanaler enten direkte, noe som betyr at selskapet samhandler med kunder direkte eller indirekte, noe som betyr at mellommenn utfører aktiviteter på vegne av selskapet for å nå kunder. Når et selskap utvikler sin markedsføringsstrategi, bestemmer det hvilke kanaler den vil bruke. Bedrifter kan velge å bruke en enkelt kanal eller flerkanals strategi.

Tradisjonell Media

Tradisjonelt media er en felles distribusjonskanal som bedrifter bruker til å generere bevissthet om sine produkter og tjenester. Tradisjonelle medieforretninger inkluderer TV, radio, billboardannonsering, magasiner og aviser. Fordi kostnadene ved å bruke disse kanalene har en tendens til å være høy, er det vanskeligere for små bedrifter som begynner å utnytte dem. Imidlertid har lokale markeder ofte små, uavhengige aviser eller fellesskapstasjoner som tilbyr lavere kostnader for annonsering.

Direkte respons

Direkte responsmarkedsføring er en annen type distribusjonskanal. Direkte respons inkluderer en rekke kommunikasjonsvogner som postkort, salgsbrev, e-postmarkedsføring og fjernsynsrespons-infomercials. Når du bruker direkte responsmarkedsføring, er det viktig å ha en oppfordring. For eksempel begynner infomercials ofte ved å vise frem et vanlig problem, og illustrerer hvordan produktet eller tjenesten løser det problemet. Direkte responsmarkedsføring kan være en rimelig måte for bedrifter å nå potensielle kunder.

PR

PR er en bred distribusjonskanal. PR innebærer i dag pitching historier til medier utsalgssteder og genererer positiv buzz om din bedrift eller merkevare, samt administrere bedriftens online tilstedeværelse og hvordan virksomheten din samhandler med sine kunder. For eksempel, hvis en kunde skriver en negativ gjennomgang av virksomheten din online, kan PR-teamet ha en standard måte å svare på. Formålet med PR er å få folk til å føle seg godt om å kjøpe dine produkter eller tjenester.

Internett og e-handel

Mens alle de andre distribusjonskanaler som er oppført, fungerer sammen med Internett, for eksempel ved hjelp av sosiale medier som en del av en PR-kampanje, finnes det et eget sett med verktøy som kan brukes som en distribusjonskanal som er rent opprettet av online aktiviteter. Internett markedsføring inkluderer søkemotor optimalisering, affiliate markedsføring og online annonsering. Søkemotoroptimalisering, eller SEO, innebærer å skreddersy nettstedet ditt og dets innhold, slik at når brukere søker online for produkter og tjenester som ligner på hva bedriften gir, vises nettstedet ditt øverst i søkeresultatene. Affiliate markedsføring og online annonsering tillater deg å markedsføre merkevaren din på andre nettsteder med innhold som vil være av interesse for kundene dine.