Fordeler og ulemper ved midlertidig jobb

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Midlertidige arbeidsformidlingsbyråer gir midlertidige arbeidsmuligheter med mange forskjellige selskaper i området. Mulighetene spenner over mange næringer og arbeidsoppgaver, og gir en variert opplevelse for en midlertidig ansatt. Når du vurderer en midlertidig arbeidsoppgave, veier du fordeler og ulemper for å sikre at denne type arbeid passer til dine økonomiske behov og karriere mål.

Gateway til permanent posisjon

Arbeid som midlertidig ansatt får deg i døren til mange lokale bedrifter. Du får praktisk erfaring med å jobbe for bedriften å få insider kunnskap om hvordan selskapet fungerer og dets forventninger. Du får også muligheten til å møte og imponere veiledere og ansette ledere på virksomheten. Når en permanent stilling blir tilgjengelig, har du fordelen over andre kandidater som ikke har samme tilknytning og personlig kunnskap om selskapets prosesser. Du får også viktige arbeidskompetanser i den virkelige verden som gjør at ditt CV skiller seg ut. Mens en grad er nyttig, er faktisk arbeidserfaring ofte ønsket av arbeidsgivere.

Variasjon

Fordi du flytter til forskjellige oppdrag, er det en midlertidig ansatt som gir mulighet for variasjon i din karriere. En permanent stilling innebærer ofte de samme oppgaver hver dag, noe som raskt kan bli kjedelig. Hvis du ikke er sikker på hvilket felt du vil skrive inn, gir de varierende jobboppgavene en sjanse til å teste forskjellige typer jobber. Du varierer også din portefølje av arbeidserfaring når du ser etter en permanent stilling.

Jobbsikkerhet

Selv om ingen stilling er helt sikker fra nedleggelse, gir en vanlig, heltidsjobb ofte en ansatt en større følelse av jobbsikkerhet. Som midlertidig ansatt må du kanskje vente på en ledig stilling som passer dine ferdighetssett og preferanser. I noen tilfeller må du godta en midlertidig jobb som ikke interesserer deg for bare å tjene penger. Når du får et oppdrag, er du ikke garantert et lengre opphold hos selskapet. Midlertidige arbeidstakere risikerer perioder uten inntekt på grunn av potensial for gap mellom oppdrag. Du er også mindre sannsynlig å motta fordeler som midlertidig ansatt.

Mindre tilfredshet

Som midlertidig ansatt kan du mangle jobbtilfredsheten følt i en heltidsposisjon. Temparbeidere blir ofte ikke behandlet på samme måte som heltidsansatte med selskapet. Du kan føle deg som en outsider og mangler en sterk forbindelse med dine kolleger. Du er ikke ofte i ett selskap lenge nok til å se effekten av arbeidet ditt. Midlertidige arbeidere flytter ofte til nye selskaper, noe som betyr at du må lære et nytt sett av forventninger og plikter.

Anbefalt