Økonomiske faktorer som påvirker markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det ville være flott hvis suksessen til markedsplanen din bare var avhengig av din egen kreativitet og innsats, men den harde sannheten er, andre faktorer kommer i veien. Inflasjon, etterspørsel og forsyning, renter, skatter og lavkonjunktur har alle innflytelse på hvor mye penger folk må bruke sammen med prisen på produktene dine. Disse faktorene har en direkte innvirkning på markedet og dine kunder.

Inflasjonsrentene reduserer kjøpekraften

Inflasjon er en av de primære økonomiske markedsføringsaspekter som påvirker kundenes kjøpekraft. Det representerer prisen som prisnivået på produkter og tjenester øker. Jo høyere inflasjonshastigheten, desto mer reduseres kjøpekraften. Skattesatsen på dine reelle kapitalgevinster går også opp. Så, din markedsføring må jobbe mye vanskeligere for å overtale kundene til å kjøpe produktene dine selv om de kanskje ikke har så mye inntekt som ekstra.

Endringer i disponibel inntektsforbruk

Endringene i disponibel inntekt påvirker kundenes utgifter. Hvis for eksempel arbeidsledigheten øker, vil etterspørselen etter varer og tjenester falle. Kundene dine kan ikke lenger ha råd til produktene dine, noe som vil påvirke inntektene dine. Det samme skjer når skattesatsene går opp. Dette reduserer disponibel inntekt og kjøpekraft. Bedrifter som tilbyr spesialprodukter eller tjenester kan oppleve inntektstap fordi de fleste kunder bare vil kjøpe viktige varer som mat og husholdningsartikler.

Tilbakeslag påvirker alles bunnlinje

En lavkonjunktur er en nedgang i økonomisk aktivitet som varer i mer enn seks måneder. Det påvirker sysselsetting, inntekt og real BNP, noe som fører til en nedgang i kundeefterspørselen. I løpet av den siste store resesjonen, som startet i 2008, krasjet aksjemarkedet. I 2009 nådde arbeidsledigheten 10 prosent og over seks millioner mennesker mistet jobbene sine. Bankene stoppet utlåns penger, noe som ytterligere påvirket kundenes kjøpekraft.

Imidlertid kan enkelte markedsforhold for lavkonjunktur fungere som en bedriftseier. Denne økonomiske situasjonen gjør at du kan markedsføre produkter og tjenester i et mindre konkurransedyktig miljø. Gjeldskonsolidering byråer, outplacement bedrifter og selskaper som tilbyr betydelige rabatter har større sjanser til å trives.

Rentesatser påvirker kredittkjøp

High-end varer, for eksempel smykker og biler, er ofte kjøpt på kreditt. Hvis rentene øker, blir disse produktene dyrere for kunder som ikke har råd til å betale kontant.I tillegg omsetter høyrenter vanligvis til strammere kreditt, noe som gjør det vanskeligere for kundene å få pengene de trenger.

Økologiske styrker påvirker forbruker holdninger

Økologiske bekymringer, som luft- og vannforurensning, har vokst de siste tiårene. Organisasjoner må være oppmerksomme på disse problemene og tilpasse sin forretningsstrategi tilsvarende. For eksempel velger stadig flere kunder bærekraftige produkter. Bedrifter som selger husholdningsrenere, vaskemidler og andre svært bearbeidede varer som påvirker miljøet, kan miste inntekter. Videre implementerer statlige organer stadig nye retningslinjer for å forbedre naturressursforvaltningen.

Teknologiformer Kjøpsadferd

Teknologiske fremskritt er en sterk økonomi markedsfaktor som organisasjoner ikke har råd til å ignorere. Sosial media, data-drevet markedsføring, kunstig intelligens, maskinlæring og andre trender forstyrrer bedriftslandskapet. De har muligheten til å forme kundeadferd og kjøpe preferanser samtidig som de skaper nye markedsmuligheter.

Bedrifter som ønsker å lykkes, må holde seg oppdatert på de nyeste teknologitrender. De må også finne måter å innovere sine produkter og markedsføringsarbeid for å unngå forældelse. Halvparten av verdens befolkning er aktiv på sosiale nettverk. Omtrent 59 prosent av Millennials bruker Instagram. Hvis bedriften din ikke har en sterk tilstedeværelse på Internett, mangler du potensielle kunder og salg.

Dette er bare noen av de mange økonomiske markedsføringsaspekter som er å forme forretningslivet. Regjeringsendringer, finanspolitikk, kundesikkerhet og markedsdynamikk spiller en nøkkelrolle. Vurder disse faktorene før du utvikler en markedsplan. Det kan bety forskjellen mellom suksess og fiasko.