Forskjeller mellom Grassroots Marketing & Guerilla Marketing

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Grassroots markedsføring og guerilla markedsføring er svært like. De begge har som mål å spre ordet om et selskap eller en offentlig figur ved å engasjere massene. Guerilla markedsføring er et begrep mynt av Jay Conrad Levinson å stå for markedsføring som krever mye tid og energi til å utføre av et selskap uten et stort budsjett. Grassroots markedsføring involverer kampanjer som starter med, eller spre sakte gjennom, massene, med liten forstyrrelse fra firmaet som markedsføres.

Opprinnelse

Grassroots markedsføring kan startes av en intern markedsføring avdeling, markedsføringsbyrå eller bare av selskapets tilhørere. Disse støttene inkluderer ofte innflytelsesrike kunder som kjendiser eller populære bloggere. En hvilken som helst stor gruppe mennesker som uttrykker sin støtte til et selskap eller en offentlig figur samtidig, kan være et eksempel på grøntrodsmarkedsføring. De viktigste komponentene til grøntroddsmarkedsføring som drives av fans eller kunder, er at de alle organiserer for et bestemt formål: å få andre til å kjøpe, avgi stemme eller ta andre handlingslinjer. Guerilla markedsføring begynner alltid med selskapet eller et markedsføringsbyrå.

Taktikk

Grassroots markedsføring tar en rolig tilnærming til å spre meldingen om et selskap. Tactics inkluderer å sende ut varer med en firmalogo på den, lansere et sponset nettsted, og blogge om et emne og inkludere firmaets navn i innlegg. Grassroots markedsføring sikrer at et selskaps budskap ligger foran målgruppen så ofte at de begynner å spørre om selskapet. Guerilla markedsføring taktikk inkluderer passerer ut kuponger eller løpende konkurranser. Det står, "hvis du engasjerer med oss, her er hvordan vi vil belønne deg."

Koste

Når græsrodsmarkedsføring startes av massene, kommer det uten kostnad for selskapet, med mindre det velger å bli involvert. For eksempel, hvis en kunde lager en video om et selskap og det går viralt, kan selskapet ønske å velge å kjøpe videoen. Imidlertid ble all produksjon og distribusjon av videoen opp til det punktet betalt av kunden. Grassroots markedsføring ikke startet av massene og alle former for guerilla markedsføring er betalt av selskapet som ønsker å drive kampanjer.

Intent

Det overordnede målet med både grøntroder og guerilla markedsføring er å øke salget og merkevaren. Men i tilfelle av grøntrodsmarkedsføring som startet av massene, kan det opprinnelige målet ha vært å bare lage noe morsomt, som et video eller morsomt bilde, for å støtte et selskap eller en sak. Det tiltenkte målet for alle markedsføringsprogrammer som startes av selskapet eller dets markedsføringsbyrå, vil være å øke salget og merkevaren fra begynnelsen.

Anbefalt