Typer av markedsføringsstrategier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Små bedrifter i disse dager har mange valg når det gjelder å markedsføre sine produkter og tjenester. Uansett hva firmaet ditt selger eller gjør, er det viktig å lære om hvem forbrukeren din er, slik at du effektivt kan målrette dem med kampanjestrategien din.

Tips

  • Typer salgsfremmende strategier inkluderer tradisjonell og elektronisk annonsering, personlig salg, direkte markedsføring, PR og sponsor og salgsfremmende kampanjer.

Før du begynner: Utvikle en kampanjestrategi

For å opprette merkevaren din, er det viktig å få en god forståelse for hva som gjør ditt produkt eller tjeneste unikt. Finn ut hvor du står i konkurranselandskapet og finne ut hva det handler om hva du tilbyr som er virkelig forskjellig fra de andre. Dette vil hjelpe deg med å finne ut hvordan du vil markedsføre virksomheten din.

Når du vet din unike verdi proposisjon, er det på tide å tenke på de beste måtene å nå målgruppen din. Bruker de mesteparten av dagen på nettet, eller setter de fortsatt pris på utskriftsmedier? Lytter de på radioen, eller leser de aviser? Liker de personlig berøring av en telefonsamtale, eller foretrekker de å bli sendt i stedet? Når du forstår forbrukeren din, kan du effektivt opprette en multi-trinns markedsføringsstrategi. Hver strategi vil hjelpe deg med å oppnå et annet mål. Personlig salg hjelper for eksempel bedrifter til å etablere nære og tillitsfulle forhold til sine kunder, mens annonsering gjør det mulig for bedrifter å nå et bredt publikum med sitt merke.

Nå kundene med tradisjonell og elektronisk annonsering

Vanligvis har annonsering en rekkevidde. Det lar deg markedsføre virksomheten din til et stort antall mennesker. Tradisjonelle reklamesteder inkluderer fjernsyn, radio, aviser, blader og reklametavler. Onlineannonsering inkluderer sosiale medier, tekst- og søkeannonser og remarketing. Bedrifter bruker annonsering for å skape et merkebilde for deres firma og nå både nye og eksisterende kunder.

Dyrk forhold med personlig salg

Mens personlig salg er en av de dyreste formene for markedsføring, er den også en av de mest effektive fordi den fokuserer på relasjoner. Personlig salg innebærer å nå ut til forbrukerne en på en, enten personlig, via telefon eller via e-post. Bedrifter bruker personlig salg for å dyrke langsiktige relasjoner og etablere partnerskap.

Mål kunden din med direkte markedsføring

Denne form for kampanje innebærer høy målretting mot målgruppen din med skreddersydd melding som er spesielt tilpasset deres behov. I motsetning til reklame, som handler om å nå et stort antall mennesker, fokuserer direkte markedsføring på å nå en valgt, liten gruppe. Direkte markedsføring kan gjøres via e-post, post eller sosiale medier.

Lag et godt inntrykk med PR

En av de beste markedsføringsmetodene er PR, som refererer til å utvikle et positivt merkevarebilde i media. Det er en måte å koble til målgruppen din ved å dele gunstig informasjon om virksomheten din. Bedrifter utfører PR-innsats gjennom pressekonferanser, pressemeldinger og media intervjuer. Ofte vil organisasjoner også bruke sponsorater som en PR-metode for å etablere et positivt bilde for deres organisasjon. Små bedrifter kan sponsere lokale messer eller markeder i tillegg til lokale ungdomssporter.

Øk inntektene med salgsfremmende kampanjer

En god måte å forbedre bunnlinjen på kort sikt er med en salgsfremmende kampanje. Denne typen markedsføringskampanje innebærer rabatter, kuponger, konkurranser, premier, lojalitetsprogrammer og andre insentiver som er utformet for å lokke kundene til å kjøpe produkter umiddelbart. Dette er en god måte å informere nye kunder om de produktene og tjenestene du tilbyr, og minne eksisterende kunder om din bedrift, alle med målet om å selge enheter raskt.