Årlig lønn for en moteutstillingsproducer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Modeshowprodusenter klarer planlegging, finansiering og utførelse av moteshow. De jobber i en av de mest underholdende næringsrelaterte næringene og må alltid være på tærne. De jobber tett med mote designere, markedsføringspersonell, modeller og agenter. Det tar ofte år å bli en vellykket moteshowprodusent, men belønningene kan være svært tilfredsstillende. Årslønnen for moteshowprodusenter avhenger av deres erfaringsnivå, mengden viser de produserer per år og andre faktorer.

Lønn Grunnleggende

Den gjennomsnittlige årslønnen for moteshowprodusentene, med hensyn til de som nettopp har startet, så vel som big-name industrievaner, er $ 66.720, ifølge Inside Jobs. Lønnene varierer vesentlig, alt fra rundt $ 43 000 i året til godt over $ 100 000. Lønnstyper varierer også, selv om de fleste moteshowprodusenter jobber under kontraktjobber, i stedet for som timelønnede eller lønnede ansatte. For å få betalt i sin helhet, må de fullføre alle de krav som er angitt i kontrakten de signerer. Kontraktsarbeidere kan øke sin lønn ved å produsere flere utstillinger per år.

Utdannelse og ferdigheter

Det er ingen vei til å bli en moteshowprodusent. De fleste produsenter har minst en bachelorgrad i mote, design, markedsføring, produksjon eller tilhørende felt; mange har til og med en mastergrad på ett eller flere av disse områdene. Tidligere arbeidserfaring er viktig, og mange starter sin karriere som praktikanter for mote- eller designfirmaer. Tidligere arbeid i hendelsesplanlegging og PR er også anbefalt, ifølge Inside Jobs. Utestående nettverk og sosiale ferdigheter er også påkrevd.

Arbeidsoppgaver

Moteutstillingsprodusenter må håndtere en rekke plikter når de planlegger sitt neste store show. Deres jobb kombinerer både underholdnings- og forretningssiden av mote. De bruker ofte timer på telefonen hver dag, og koordinerer viktige aspekter av showet som å sikre et sted, ansette arrangementspersonell, velge designere, velge modeller og så videre. De jobber ofte under høyt trykk og må vite hvordan de skal reagere raskt på katastrofer.

Karriereopprykk

Modeshowprodusenter kan fremme i karrieren ved å demonstrere at de har det som trengs for å produsere vellykkede show. De kan starte opp små, produsere mindre veldedighetsutstillinger eller trunk show. Langsomt kan de jobbe seg opp til den store tiden, produsere show med toppmoteforetak og modeller fra hele verden. Dette krever enorm utholdenhet. Jobber i moteindustrien forventes å forbli stabile de kommende årene, ifølge Bureau of Labor Statistics, med en prosentvekst mellom 2008 og 2018.

2016 Lønninformasjon for motedesignere

Mote designere oppnådde en median årslønn på $ 65.170 i 2016, ifølge US Bureau of Labor Statistics. På den lave enden tjente mote designere en 25 prosentpoenglønn på $ 46 020, noe som betyr at 75 prosent tjente mer enn dette beløpet. Den 75. percentile lønnen er $ 92.550, noe som betyr at 25 prosent tjener mer. I 2016 var 23.800 personer ansatt i USA som motedesignere.