Kan kontraktsarbeidere samle arbeidsledighet?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kontraktsarbeidere bidrar betydelig til organisasjoner til å oppnå sine mål over en viss tidsperiode uten de utgifter som følger med å ha en heltidsansatt med fordeler.Arbeidsgivere gir vanligvis ikke fordeler som helseforsikring, ferie eller betalt tid for kontraktsansatte. Kontraktsansatte kan jobbe heltid, 40 eller flere timer per uke, eller deltid, 20 eller færre timer per uke.

Kontraktsarbeider og uavhengige entreprenører

Det er ofte en misforståelse mellom en kontraktsarbeider og en uavhengig entreprenør. En kontraktansatt ansatt er generelt ansatt av en organisasjon for å yte tjenester i en viss periode. Entreprenører følger generelt de samme reglene og retningslinjene som heltidsansatte, og arbeidsgivere gir arbeidskompensasjonsforsikring og opprettholder alle skatter. Uavhengige entreprenører er i virksomheten for seg selv og kan ansettes av en person eller et selskap. De har sine egne arbeidsregler, og de er ansvarlige for å betale egne skatter.

Arbeidsledighetstrygd

Kontraktsansatte er vanligvis berettiget til arbeidsledighet. Dette skyldes at bedrifter normalt betaler arbeidsledighetstillegg i lønnsskatten. En bedrift betaler vanligvis entreprenørens føderale og statlige skatter og arbeidstakers erstatningsforsikring. Dette er arbeidsgiverens handlinger som rettferdiggjør kvalifikasjonen av kontraktsarbeiderens kvalifikasjon for arbeidsledighet. Statlige lover som adresserer arbeidsledighet varierer fra stat til stat.

Uavhengige entreprenører og arbeidsledige fordeler

Uavhengige entreprenører er ikke berettiget til arbeidsledighet. Dette skyldes at de ikke betaler lønnsskatt eller arbeidsledighetsforsikring, og de betaler egne skatter, som normalt er estimert skatt. Selv om en uavhengig entreprenør prøvde å kreve arbeidsledighetskompensasjon, ville arbeidsavdelingen undersøke lønnen og arbeidsledighetsforsikringen som ble utbetalt for personnummeret. Det vil da vise at personnummeret ikke deltok i arbeidsledighetsforsikring, og kravet ville rett og slett bli nektet.

betraktninger

Reglene er de samme for entreprenører som de er for heltidsansatte ved søknad om arbeidsledighet. En ansatt kan ikke slutte sin jobb og burde bare ha blitt arbeidsløs uten egen feil. Andre hensyn er antall uker og arbeidstimer. Hver stat har forskjellige kvalifikasjonsbehov.

En kontraktsarbeider bør søke om ytelser så snart de befinner seg ute av arbeid og bør alltid søke i stat hvor de jobbet.