Strategi Pyramide av en markedsplan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Begrepet "strategispyramid" refererer både til en metodologisk tilnærming til å drive en markedsføringsorganisasjon og til et bestemt dokument som fanger og reflekterer denne tilnærmingen. Begrepet en strategipyramide er ikke spesifikk for markedsføring, men det er en generell måte å planlegge virksomhetens aktiviteter på. I en strategipyramide er en forretningsplan delt inn i tre lag, som refereres til som strategi, taktikk og programlag. Strategipyramiden av en markedsføringsplan tar grunnleggende systemet og gjelder det spesielt for markedsføring.

Dokument

En markedsføringsplan er et skriftlig dokument som staver ut de forventede aktivitetene til en markedsorganisasjon over en bestemt tid. Ofte er markedsføringsplaner utformet for å stå for aktiviteter for et helt år og kan dele opp aktiviteter kvartalsvis. Innenfor det generelle markedsføringsplandokumentet styres innholdet av hvert av lagene i strategipyramiden.

Strategi

Topplaget, som pyramiden heter, er strategilaget. Strategikomponenten i dokumentet er en oppsummert versjon av selskapets markedsføringsstrategi. Markedsføringsstrategien, som skal utformes for å støtte den overordnede forretningsstrategien, heter strategiske markedsføringsmål og milepældatoer for å oppnå dem. For eksempel kan et strategisk markedsføringsmål være "å bli anerkjent som leverandør av de høyeste kvalitetstastene" i en gitt klasse. Fordi dette er en visning på høyt nivå, inneholder ikke dette avsnittet detaljer, men angir bare viktige prioriteringer.

Taktikk

Strategispillet i strategispyramiden angir den spesielle tilnærmingen eller settet til tilnærminger som markedsføringsorganisasjonen vil ta for å møte sine strategiske mål. For eksempel, hvis markedsføringsstrategien krever total produktdiversifisering, heter taktikklaget de spesifikke produktene eller produktlinjene som organisasjonen vil fokusere på.

programmer

Det mest detaljerte og spesifikke laget av en strategiplanramme for markedsføringsplan er programlagene. Denne delen av dokumentet angir de spesifikke programmene som vil støtte hver av de navngitte taktikkene i taktikk-delen. Programinformasjon inneholder opplysninger om menneskelige ressurser som kreves for hvert program, budsjettkrav, foreløpige tidsplaner og nøkkelkalendermilestone-datoer.

oppdateringer

I likhet med mange markedsføringsdokumenter er en strategipyramide for markedsføringsplanen gjenstand for regelmessige oppdateringer og revisjoner. Oppdateringer til planen kan være basert på endringer i bedriftsstrategi som i forlengelse endrer markedsføringsstrategien. Selv om strategiene forblir de samme, kan endringer i markedsføringslandskapet kreve oppdateringer til taktikk og programmer. Et nytt produkt fra en konkurrent kan for eksempel forandre forbrukernes etterspørsel, en endring som må reflekteres i planen. I tillegg til vurderinger basert på reaksjoner på markedsbegivenheter, bør et strategipyramidokument bli vurdert kvartalsvis.

Anbefalt