Hvor mye gjør en bilforhandler et år?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Vanligvis har den første personen en kunde samhandler med før eller etter inngangen til forhandleren, en bilforhandler de viktige oppgaver for å bygge en forbindelse med kunden, gi informasjon for å foreslå riktig bilkjøp, oppmuntre salg og bistå med finansiering og lukking prosesser. Å være utgående, selvsikker og en sterk selger er nødvendig for å gjøre bilsalg, og siden mange bilforhandlere stole på provisjoner for hele eller deler av inntektene deres, blir disse egenskapene enda viktigere. Hvor mye en bilsalgslønn er, vil avhenge av individets salgsferdigheter og forhandlerens betalingsstruktur, som kun kan omfatte provisjon eller en kombinasjon av grunnlønn med bonuser og provisjoner.

Tips

  • Ifølge Bureau of Labor Statistics er den gjennomsnittlige bilsalgsmannens inntekt $44,720 et år fra mai 2017. Faktorer som erfaring, salgsfunksjoner og forhandlerens betalingsstruktur har alle innvirkning på inntektspotensialet ditt.

Stillingsbeskrivelse

En bilforhandlers jobb er å veilede kunder gjennom kjøretøyets salgsprosess, som kan starte online, via telefon eller på forhandleren. Prosessen begynner med å forbinde med kunder ved å hilse på dem, spørre om deres behov og nøye vurderer hvilke kjøretøy som passer godt. Bilforhandlere trenger å være trygg, kunnskapsrik om kjøretøyvalg og i stand til å koble seg til kundene personlig for å få kundenes tillit og øke sjansen for et salg. De skal også kunne vise frem et kjøretøys funksjoner og oppfordre kundene til å ta en prøvekjøring for å øke interessen for bilen.

Etter å ha besvart kjøretøyspørsmål og hjelper kunden med å finne et passende kjøretøy, hjelper en bilforhandler med kvalifikasjons- og finansieringsprosessene. Dette innebærer vanligvis å spørre kunder om å gi identifikasjon og bevis på inntekt, innlevere informasjonen i forhandlerens database og jobbe tett med finansieringspersonell for å få godkjenning. Finansieringsprosessen krever mye forhandling hvor kunden, bilforhandleren og økonomien profesjonelt arbeider for å bli enige om en kjøretøypris, innbytteverdi og penger ned hvis det er aktuelt, og den månedlige betalingen.

Avhengig av kundens kreditthistorie og økonomiske situasjon kan selgeren enten lukke salget, miste det eller hjelpe kunden med å finne et kjøretøy som er rimeligere. Ytterligere arbeid for å lukke et salg kan inkludere samle rapporter, sluttføre kontrakter og andre dokumenter, få tak i nøklene og manualene for kjøretøyet og følge opp med kunden for å lære mer om bilkjøpsopplevelsen.

Utdanningskrav

En bil selger trenger ikke en høyskole utdanning og kan komme i gang med et videregående diplom. I stedet for å fokusere på formell utdanning, ser forhandlere etter kandidater med et sett med salg, kommunikasjon, markedsføring, økonomi og datakompetanse for rollen. Dette inkluderer å vite hvordan man bygger rapport med kunder, lytter nøye til deres behov, arbeider med forhandlerens finansielle fagfolk, skriver inn data i datasystemer og samhandler med kunder ansikt til ansikt, via telefon og via e-post. Å kunne presentere biler og understreke hvordan de møter kundenes behov er viktig for å markedsføre og selge dem med hell.

Aspirante bilforhandlere bør også ha et bredt kjennskap til bilmodellene som selges i forhandleren, men de forventes ikke å vite alle fine detaljer. Kunnskap om populære modeller og alternativer er nødvendig for å besvare kundenes spørsmål og gi anbefalinger uten å måtte lete etter en leder eller annen selger for å få hjelp fra. Siden nye modeller utgives hvert år, ser forhandlere etter selgere som er tilpasningsdyktige og villige til å følge med på fremskritt.

For å få disse essensielle bilsalgene, søker noen håper bilsalgsmenn selv formelle bilsalgskurs, men de fleste andre lærer seg gjennom forhandlerens treningsprogram. Varigheten og omfanget av denne treningen kan variere etter forhandler. Mens noen forhandlere kan ha en ny selgerskygge en erfaren selger i noen dager, har andre formelle programmer med innledende gjennom-avanserte treningsmoduler. Slike grundige programmer kan tilbringe en uke på produktkunnskap og salgsprosessen, fortsette med praktisk erfaring gjennom rollespill og arbeid under avanserte selgere, bygge videre ferdigheter med spesialiseringsopplæring og slutt med formelle eksamener og sertifisering.

I tillegg til å ha de riktige ferdighetene og treningene, må aspirerende bilforhandlere også skaffe seg en statslisens for salg av kjøretøy som kan være påkrevd. Denne prosessen inkluderer vanligvis å vise bevis på gyldig førerkort, ha kriminell bakgrunnskontroll og fylle ut et lisensskjema med opplysninger om selger og forhandler, salgsmannens arbeidserfaring og spørsmål som vurderer sin kriminelle historie og tilsiktet bruk av lisensen.

Industri

BLS anslår at rundt 6 prosent av alle detaljhandlerne arbeidet for bilforhandlere i 2016. Bilforhandlere kan jobbe med forhandlere fokusert på nye og brukte biler av et bestemt merke, for eksempel Ford, Volkswagen eller Chevrolet, eller de kan jobbe for spesialforhandlere som fokuserer på brukte, klassiske, luksus eller eksotiske biler. Mye av sin tid blir brukt på føttene som arbeider med kunder og samhandler med andre salgs- og finansprofessorer. Arbeide utendørs er nødvendig for å personlig vise kjøretøy til kunder, selv om kvalifikasjons- og finansieringsprosessene vanligvis foregår i utstillingslokalet.

Bilforhandlere er vanligvis forventet å jobbe med en fleksibel tidsplan som kan kreve å bruke tid vekk fra sine familier på helligdager og arbeidshelger og sent på kvelden. Selv om det er deltidsalgsposisjoner, kan noen jobbe lange timer for å få tilstrekkelig salg fra provisjonene for å nå forhandlerens salgskvoter. Arbeidstiden kan variere basert på etterspørsel, der høytrafikperioder krever lengre timer.

År med erfaring og lønn

Inntektene til bil selgere kan variere mye på grunn av hvordan forhandlere bruker forskjellige lønnsstrukturer, og en persons salgsresultat påvirker også lønn. Noen forhandlere gir bare selgere en kommisjon basert på fortjenesten forhandleren gjør fra et bilsalg. Andre betaler imidlertid bilsalgsmenn en grunnlønn, gir provisjon for hvert salg og tilbyr bonuser for å møte eller overstige salgskvoter. Mens bonuser og kommisjon strukturer varierer etter forhandler, Edmunds rapporterer at en minimum provisjon på et kjøretøy ofte varierer fra $50 til $150.

Basert på BLS-lønnsinformasjonen i mai 2017 er gjennomsnittlig lønn for en bilforhandler (inkludert provisjon og bonus) $44,720 et år eller $21.50 en time. Dette er betydelig høyere enn $27,460 et år ($13.20 en time) gjennomsnittlig lønn for detaljhandlerne generelt. BLS rapporterer også a $23.89 per time median timelønn for detaljhandlere som jobber for bilforhandlere, noe som betyr at halvparten gjør mer enn det og halvparten gjør mindre. Dette sammenligner seg med en mye lavere median lønn på $11.16 en time for detaljhandlerne generelt.

Fra november 2018 tilbyr PayScale en mer detaljert oversikt over en bilforhandlers inntekt fordelt på lønn, bonus, profittdeling og provisjon. Det rapporterer at den totale betalingen for bilforhandlere varierer fra $23,695 til $95,702. Dette tallet inkluderer grunnlønn som spenner fra $18,377 til $84,018, bonuser som strekker seg fra $515 til $30,410, fortjeneste deling av rundt $2,035, og bilforhandlerkommisjonen faller mellom $5,000 og $73,978.

PayScales data viser også at mer erfarne bilsaldere får mer penger. Den gjennomsnittlige lønnen til en bilforhandler fra november 2018 er $40,000 å starte, $57,000 med 5 til 10 år i feltet, $59,000 med mellom 10 og 20 års erfaring og $54,000 med over 20 år i feltet.

Jobbutviklingstendens

Veksten i bilsalget er avhengig av hvor godt økonomien utfører, så bilforhandlere søker generelt flere bilforhandlere når det er stor etterspørsel etter bilsalg. BLS rapporterer at næringsselskapets yrke er forventet å ha en lav vekst på bare 2 prosent mellom 2016 og 2026. Denne stillestående veksten skyldes at kundene foretar sine kjøp online, i stedet for å besøke fysiske butikker hvor de skulle samhandle med selgere.

BLS gjør imidlertid oppmerksom på at bilforhandlere har bedre utsikter på grunn av den tradisjonelle bilsalgsprosessen. Mens du kjøper en bil helt online, er det nå mulig gjennom nettsteder som Carvana, de fleste kunder følger fortsatt ruten for å se på biler i person, gjør en prøvekjøring og fullfører salgsprosessen ved en forhandler. For å dra nytte av nettbaserte salg har tradisjonelle forhandlere lagt inn sine bilbeholdere på nettet og gjort det enklere for kundene å komme i kontakt med en bilforhandler via telefon, e-post eller nettprat, selv før de måtte besøke personlig.

Oppsigende bilforhandler bør ha gode muligheter for å finne en stilling med eller uten erfaring. Den høye omsetningen i denne salgsrollen skaper muligheter for de som har salgs-, kommunikasjons- og mellommenneskelige ferdigheter som trengs for å være en vellykket bilforhandler. De som ønsker å jobbe for luksusbilforhandlere, trenger sannsynligvis litt erfaring for å skille seg ut for stillinger.