Slik starter du et leasingfirma

Anonim

Leasing er et alternativ for mange som vurderer å kjøpe et nytt hjem, bil eller møbler. Selv om det ikke er så populært som å eie, representerer leasing 27 prosent av nye biloppkjøp for bilforhandlere, ifølge en rapport fra 2007 utgitt av Consumer Reports. Utleie og leie av boliger er også vanlige, ettersom mer enn 30 prosent av voksne i USA velger dette over å kjøpe sitt eget hjem, ifølge 2009-data fra US Census Bureau. For å tjene fortjeneste fra folks ønske om å leie, må du lære å starte et leasingselskap.

Utvikle en forretningsplan. Bestem hvilke elementer du vil leie som en del av firmaet ditt. Gjør en analyse av dagens leasingalternativer som er tilgjengelige i ditt samfunn, samt etterspørselen etter leide biler, boliger og møbler for å lære hvilken nisje i markedet som gir den beste muligheten for fortjeneste. Skriv en forretningsplan som inneholder funnene dine og detaljer hvordan du planlegger å kapitalisere på dem for å tjene penger. Inkluder informasjon om markedsføring, finansiering og bemanning av virksomheten i din plan også.

Skaff finansiering. Få en kopi av kredittrapporten din før du søker om finansiering for firmaet ditt for å sjekke eventuelle feil som kan forekomme i rapporten. Ta en kopi av forretningsplanen med deg når du søker om et forretningslån hos en lokal bank eller kredittforening, siden de fleste finansinstitusjoner vurderer disse før du godkjenner finansieringen for å starte et selskap. Sjekk med Small Business Administration i USA for å finne ut om du kvalifiserer for småbedriftslån som er garantert eller tilbyr lavrentefinansiering for å hjelpe deg med å starte leasingselskapet ditt.

Registrer virksomheten din. Få en bedriftslisens til å gjøre forretninger som et leasingselskap på din fysiske plassering ved å besøke ditt lokale rådhus eller fylkesregjering. Fullfør skjemaet fra Internal Revenue Service nettsted for å få et Employer Identification Number (EIN), som registrerer virksomheten din på føderalt nivå. Lær hvilke regler for selvangivelse som gjelder for leasingselskapet ditt, og registrer deg hos staten og lokale avdelingsavdelingen for å samle inn og betale eventuell merverdiavgift. Kjøpsansvar og eiendomsforsikring for å beskytte bedriften din dersom noen er skadet eller din eiendom er skadet. Gjør det et krav til leiekontrakten for den som har leieavtalen, for å bære egen forsikring på eiendommen også.

Søk etter et anlegg. Finn et kommersielt anlegg som er i stand til å bolle bedriften din basert på de spesifikke produktene du planlegger å leie. Leasingmøbler krever for eksempel et stort innendørsrom hvor du kan sette møbler på skjermen for kundene å bla gjennom, mens et lite kontor er akseptabelt for et leasingfirma med fokus på leieboliger og leiligheter. Bla gjennom nettsteder som LoopNet eller Craigslist for eiendommer, eller kontakt en eiendomsmegler som spesialiserer seg på kommersiell eiendom for å hjelpe deg. Sørg for at når du har ditt anlegg, skaff deg eiendoms- og ansvarsforsikring for å beskytte anlegget så vel som din bedrift.

Etablere kontrakter. Bruk en advokat til å utarbeide en leiekontrakt som du kan bruke når kunder leier eiendom fra din bedrift. Sørg for at kontrakten inneholder klausuler som frigjør firmaet fra ansvar dersom noen er skadet eller drept når de er inne, på eller bruker eiendommen. Bestem hvilke krav du har for en person å kunne lease fra din bedrift, og kontroller at dette er skrevet inn i kontrakten. Dette inkluderer ofte et innskudd, en god kreditt historie og referanser.

Leiepersonale. Finn folk som er villige til å tjene som ansatte for ditt leasingfirma. Søk etter personer som har gode kundeserviceferdigheter og salgserfaring. Vurder å ansette en bokholder eller regnskapsfører for å administrere din økonomi, lønn, skatt og andre økonomiske aspekter av virksomheten din.

Markedsfør virksomheten din. Annonser de leide produktene du oppgir ved bruk av massekommunikasjonskanaler som radio, fjernsyn og avis. Opprett et nettsted spesielt for din bedrift som viser bilder av elementene du har tilgjengelig for leieavtale. Vurder spesielle tilbud i bestemte tider på året når etterspørselen er høyere for produktene du gir. For eksempel er sommeren ofte en tid til å drive spesialtilbud på leasing av biler når flere mennesker ønsker å få et nytt kjøretøy. Nettverk med lokale organisasjoner og enkeltpersoner som arbeider med personer som har kortsiktige behov for bolig og transport, siden de er mer sannsynlig å leie ut enn å kjøpe.