Risiko for manglende overholdelse av eierstyring og selskapsledelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedriftsstyring innebærer alle metodene et selskap bruker for å beskytte sine investeringer og interessene til sine finansiere. Dette inkluderer en grundig definisjon av selskapets infrastruktur fra hvordan den styres fra ledernivå helt ned til etableringsnivåansatte. Risikoen for at selskapets styringsstrategi eller -struktur ikke overholdes, kan føre til mangel på tillit til selskapet og redusere vekstpotensialet.

Tap av Aksjonær Tillit

Et selskap som ikke overholder sin corporate governance-strategi, løper risikoen for å svekke tilliten til sine aksjonærer. Dette kan skje fordi aksjonærene føler seg villede om selskapets organisasjonsstruktur og forretningsstrategi. Hvis aksjonærer mener at dårlige forretningsbeslutninger er i selskapets nærmeste fremtid, kan de begynne å selge aksjemarkedet for å unngå potensielt tap.En stor salg av aksjemarkedet kan føre til fallende aksjekurser som reduserer den samlede verdien av virksomheten.

Vanskelighetsgrad Raising Capital

Når et aksjeselskaps aksjeverdi reduseres, blir det vanskeligere for selskapet å skaffe kapital. Dette skyldes delvis en negativ oppfatning av selskapet skapt av manglende overholdelse av selskapsstyringsstrategiene. I utgangspunktet er utsikten fra firmaet utenfor virksomheten mangel på tilstrekkelig infrastruktur for å gjøre finanspolitiske beslutninger. Potensielle investorer kan holde seg borte fra et selskap med lav aksjeverdi og mangel på tilstrekkelig eierstyring på grunn av større risiko for å tape penger.

Ingen risikostyring

Manglende overholdelse i eierstyring og selskapsledelse kan føre til mangel på risikostyring i et selskap. Dette kan føre et selskap til dårlige investeringer, blant annet å utvide kreditt til de som kanskje ikke kan betale en slik forlengelse tilbake. En stor mengde risikobelastede investeringer gjør ikke bare ondt i selskapet, men kan også sette sin evne til å tilbakebetale sine egne kreditorer i fare. Dette kan føre til en dominoeffekt av kredittverdier som kan forringe et selskap og skade virksomhet i andre næringer med investeringer knyttet til flytervirksomheten.

Økt regjeringskontroll

Et selskap med et rykte om manglende overholdelse av strategier for eierstyring og selskapsledelse kan medføre økt regjeringskontroll fra avdelinger som ønsker å verifisere at selskapet opererer innenfor lovens grenser. Overvåkning kan omfatte vurderinger av forretningspraksis, herunder lønn og relasjoner til ansatte, kvalitet på produksjonsanlegg, påvirkning av forretningspraksis på miljøet, lovlighet av alle investeringer og ærlig rapportering av all overskudd, gjeld og tap. Et selskap funnet å være i strid med regjeringens regelverk kan få bøter eller til og med straffe for sine ledere.