Innkjøpspolitikkdefinisjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kontantforvaltning er en forretningsvirksomhet som styrer kontantinnskudd og utbetalinger. En innkjøpspolitikk fokuserer på å stille krav til ansatte som ønsker å kjøpe varer eller tjenester ved bruk for selskapet.

definert

Innkjøpspolitikk er vanligvis en del av selskapets overordnede operasjonshåndbok. Det vil beskrive formålet med politikken, begrensninger på ansatte, ansvar for innkjøpsavdelingsansatte og andre spesifikke prosedyrer eller prosesser.

Egenskaper

Mange innkjøpspolitikker vil inneholde informasjon om hvordan du bruker en innkjøpsordre for kjøp av varer eller tjenester. Ansatte er ofte ansvarlige for å fylle ut bestillingsordren, skaffe forvaltningstillatelse og snu dokumentet til innkjøpsavdelingen.

effekter

Bedrifter kan bruke en innkjøpspolitikk for å forbedre kvaliteten på varer og tjenester i selskapet samtidig som kostnadene ved oppkjøpet reduseres. Innkjøpschefer vil ofte forhandle avtaler med leverandører eller kjøre en budprosess som gjør det mulig for leverandører å konkurrere om et prosjekt som tilbys av selskapet.