Typer organisatorisk kommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kommunikasjon i en organisasjon skjer på en rekke forskjellige måter, og derfor er det så viktig å innse hvilke typer kommunikasjon som skjer og den riktige måten å kommunisere i disse verdenene. Måten du kommuniserer med kollegaer eller kollegaer, bør være annerledes enn hvordan du kommuniserer med din leder eller bedriftspresident. Mange andre faktorer kommer også til å spille, inkludert verdier av selskapet og ikke-verbal kommunikasjon.

Kommunikasjonstyper

Det er to grunnleggende typer kommunikasjon: formell og uformell. Ifølge en Oregon State-studie er formell kommunikasjon definert som kommunikasjon gjennom offisielt utpekte kanaler for meldingsflyt mellom organisasjonsstillinger. Med andre ord, formell kommunikasjon er rettet mot autorisert person eller fra noen med autoritet om et arbeidsrelatert emne. Uformell kommunikasjon er derimot definert som samspillspisesser som ikke reflekterer offisielt utpekte kommunikasjons kanaler, som inkluderer å snakke med en venn på jobb.

Formell kommunikasjon

Det er tre veier der formell kommunikasjon eksisterer i et selskap: nedover, oppover og horisontalt. Nedadgående kommunikasjon skjer når ledere snakker med ansatte. Denne typen kommunikasjon eksisterer når ledere må forklare arbeidsinstruksjoner, rette arbeidernes arbeid, eller forklare nye prosedyrer. Selv om denne typen kommunikasjon er viktig for organisasjonen, er det viktig at ledere kommuniserer effektivt uten å snakke ned til ansatte. Oppadgående kommunikasjon skjer når underordnede trenger å snakke med sine ledere, noe som kan være så enkelt som å la lederen vite at en oppgave var fullført eller om et arbeidsrelatert problem. Horisontal kommunikasjon er når arbeidstakere innenfor samme arbeidsnivå kommuniserer med hverandre om å fullføre oppgaver.

Uformell kommunikasjon

Det er viktig å ikke få uformell kommunikasjon forvirret med horisontal kommunikasjon. Selv om horisontal kommunikasjon foregår innenfor samme arbeidsnivå, er det gjort for å oppnå arbeidsrelaterte mål, mens informell kommunikasjon foregår i mer av en sosial miljø. Uformell kommunikasjon er like viktig som formell kommunikasjon fordi det bidrar til å bygge ansattes moral og bringer en "morsom" atmosfære inn i arbeidet. Det oppstår problemer med uformell kommunikasjon når folk tar det for langt eller begynner å snakke om hverandre. Uformell kommunikasjon kan være viktig i en organisasjon, men den bør ikke erstatte den formelle kommunikasjonsstrukturen.