De eksterne faktorene til forretningsmodeller

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En forretningsmodell beskriver varene eller tjenestene et selskap produserer, produksjonsprosessene og de målene selskapet har identifisert. Modellen er nødvendigvis også utformet av faktorer som er utenfor bedriften. Eksterne faktorer inkluderer en identifisert kundebase, konkurrenter og markedsføringsmetoden for å nå kundene.

Identifisere potensielle kunder

Varer og tjenester finnes ikke i vakuum. De er designet for å møte behovene til en bestemt befolkning. Størrelsen, omfanget og kjøpekraften til denne befolkningen informerer tilsvarende hvordan virksomheten skal fungere. En produsent av ettermarkedet biltilbehør selger for eksempel primært til hobbyister med inntekter på over $ 150 000 i året. En vegansk restaurant kan sammenlignes med en kundebasert fokus på livsstil med årlige inntekter på 45 000 dollar eller mindre. På samme måte må en bedrift til nærings- selskap måle helsen til den valgte bransjen, og velge forhandlere som vil markedsføre sine varer eller tjenester for størst mulig avkastning. Selge til forhandlere med dårlig rykte for kundeservice vil ikke være til nytte for varene eller tjenestene.

Identifiserende konkurrenter

Hvis en annen bedrift tilbyr de samme produktene eller tjenestene som firmaet ditt, vil dets handlinger direkte påvirke forretningsmodellen din, med mindre du skiller. Når det gjelder bilbransjen ettermarkedet, hvis en konkurrent har priset samme varer med 15% reduksjon, må din forretningsmodell komme opp på en måte å enten rettferdiggjøre høyere kostnader eller slash priser for å forbli konkurransedyktige. For eksempel: En produsent som kan selge en antikk radiator til en jobber (eller en B til B) for $ 297,50, truer direkte prisinfrastrukturen til en annen produsent som selger en antikk radiator til en jobber for 350 dollar.

markedsføring

Markedsføringskostnader er en ekstern faktor som direkte påvirker den overordnede forretningsmodellen. Fordi markedsføringskostnadene kan endres raskt, basert på hvor hard konkurransen er og hvor din ideelle kundebase er, bør en forretningsmodell planlegge å bruke maksimalt beløp for markedsføring over en flerårig periode. Hvis du selger til et lokalt marked, vil du konsentrere markedsføringsbudsjettet i lokale medier og muntlig. Hvis du selger til et internasjonalt marked, må du bruke penger på reklame i internasjonale publikasjoner. I tillegg, hvis konkurrentene dine annonserer spesialsalg eller priser, må du matche kampanjene sine.

Anbefalt