Definisjon av en forsikringssektor

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Uttrykket forsikringssektoren kan brukes til å beskrive hele forsikringsleverandørarenaen eller en individuell produktbasert sektor av forsikringsmarkedet. Forsikringsmarkedet er der forsikringsselskaper og kjøpere kommer sammen.

Bredforsikringssektoren

Bruken av uttrykksforsikringssektoren for å beskrive hele forsikringsbransjen bidrar til å skille forsikring som en industri fra andre.En diskusjon av forsikringssektoren i dette tilfellet vil være sentrert på forsikringsmarkedets generelle karakter og ytelse.

Produkttype Forsikringssektor

Hver produktkategori i det brede forsikringsmarkedet kan også beskrives som en forsikringssektor. For eksempel vil livsforsikringssektoren beskrive markedet der kundene kjøper livsforsikringsprodukter fra forsikringsselskaper.

fordeler

Den brede forsikringssektoren gir risikostyringsalternativer for bedrifter og enkeltpersoner som er villige til å betale månedlige premier for å kompensere for storrisiko fra tap eller skade. En konkurransedyktig forsikringssektor fører til at premieprisene forblir rimelige og gir tilstrekkelige fordeler og omslag.

Anbefalt