Etikkode for europeiske annonser

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For noen medieforbrukere kan ordene "etisk reklame" virke som en oxymoron, men reklamebransjen bryr seg faktisk om etikk. Det er delvis fordi de heller vil være selvregulerende enn å ha noen andre, som en regjering, regulerer for dem. For å overbevise statslige myndigheter om at den europeiske reklameindustrien ikke trenger regulering, følger den International Chamber of Commerce Consolidated Code of Ethics. Overholdelse av koden er politisert av en rekke selvregulerende organisasjoner over hele kontinentet.

Kjennetegn ved etisk reklame

I følge International Chamber of Commerce Commission on Marketing og Advertising bør etisk reklame være "ærlig, lovlig, anstendig og sannferdig", og bør gi "rask og enkel rettelse når overtredelser oppstår." ICC forplikter også annonsører til å være sosialt ansvarlig ved å avstå fra diskriminering av enhver gruppe eller utnytte lidelse, respektere menneskelig verdighet og ikke produsere reklame som ser ut til å oppmuntre til vold eller ulovlig aktivitet. Mer detaljerte deler av ICC-koden omhandler bruken av substantielle krav, sannferdige vitnemål og substantielle sammenligninger i å markedsføre et produkt.

Incentiver for annonsører

Annonsører oppfordres til å følge ICCs konsoliderte kode ved en rekke selvregulerende organisasjoner. Hver organisasjon finansieres av reklamegruppen og har jurisdiksjon over et geografisk område eller en bestemt reklamesektor. SRO-ene gir råd til annonsører før de publiserer annonser, gir forhåndsdeklarering for annonser i europeiske land der det er lovlig og adresserer forbrukerklager. Overholdelse av beslutninger fra SROs er for det meste frivillig, men European Advertising Standards Alliance oppfordrer bransjens interessenter til å huske at offentligheten bare vil se annonsører som troverdig selvregulerende hvis SROene forblir upartiske og bransjen følger deres råd.

Spesiell bekymring for barn forbrukere

ICC konsolidert kodeks uttrykker særlig bekymring for noen få problemer. En bekymring handler om barns rolle som forbrukere av reklame. Koden fastsetter at produkter som er ment for voksne ikke bør markedsføres til barn, og at reklame rettet mot barn ikke skal tolerere vold eller skadelig atferd. Fordi barn er mer lovlige enn voksne, advarer koden også annonsører om å skille mellom fantasier og virkeligheter når de annonserer hva deres produkter kan gjøre.

Spesiell bekymring for personvern

Et annet område med bekymring for ICC er forbrukervern. Spesielt nå som markedsførere kan annonsere sine produkter gjennom sosiale medier, er detaljert informasjon om forbrukernes online aktiviteter brukt til å avgjøre hvilke forbrukere som får annonser. ICC forbyder ikke dette, selv om det oppfordrer annonsører til kun å samle inn data for "spesifikke og legitime formål", for å bruke dataene bare for disse formålene og for å kvitte seg med det når disse formålene er oppfylt. Det gir ikke ytterligere retningslinjer for hva en legitim grunn til å samle forbrukerdata ville være, men det angir at forbrukerne skal kunne velge om de ikke vil ha dataene sine samlet.