Forskjellen mellom en CNA og en Caregiver

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sertifiserte sykepleieassistenter, kalt CNAs, og omsorgspersoner er ofte ansatt i helsevesenet hjemme. Begge er kvalifisert til å jobbe som assistenter på sykehus, klinikker og assisterte levefasiliteter, men en CNA har opplæring og sertifisering som tillater arbeid i certian andre fasiliteter. Mange CNA-jobber er ikke tilgjengelige for ucertifiserte omsorgspersoner.

Forsørger

Omsorgspersoner gir assistanse til funksjonshemmede og eldre med daglige funksjoner som vanlige oppgaver som matlaging, rengjøring, vaskeri, kjøring og betaling av regninger. En omsorgsperson kan også hjelpe en klient til å spise, kle seg eller bade. Noen omsorgspersoner er ansatt som live-in følgesvenner, med rom og bord gitt av pasienten i tillegg til en vanlig lønnsslipp. En omsorgsperson som ikke leverer medisinske tjenester trenger ingen formell trening, lisensiering eller sertifisering.

CNAs

En sertifisert sykepleieassistent er formelt trent med minst 75 timers opplæring i en statlig godkjent utdanningsinstitusjon. Kandidater må også bestå en eksamensbevis for å tjene tittelen CNA. Nyutdannede av CNA programmer er oppført med registeret av sykepleier assistenter i opplæringsstaten. Noen enkelte stater har også krav som fysisk utholdenhetsevaluering og sykdomsscreening. CNA-kandidater har også ofte kriminell bakgrunnskontroll før sertifisering.

Arbeid

Caregivers og CNAs arbeider for å hjelpe mennesker som trenger litt hjelp til å leve uavhengig i private hjem eller assisterte levefasiliteter. Noen kliniske arbeidsgivere trener omsorgspersoner for å ta vitale tegn og forberede eksamenslokaler. CNA-jobber involverer vanligvis oppgaver som krever kliniske medisinske funksjoner, som for eksempel administrasjon av medisiner, yte ambulatorisk assistanse, ta blod og bevege sengetøy. Kun sertifiserte kandidater fra CNA-programmer er kvalifisert til å jobbe som assistenter i sykepleie.

Velge en CNA eller Caregiver

En CNA eller omsorgsperson kan være ansatt til å jobbe som hjemmepersonellassistent for noen som trenger begrenset hjelp. Den generelle tilstanden til klienten bestemmer om en CNA er nødvendig for å fylle posisjonen. Caregivers er kvalifisert til å hjelpe pasienter med mild demeti så lenge klienten ikke har noen medisinske forhold. En CNA er vanligvis valgt for alle som har diabetes, tidligere hjerteinfarkt eller hjerneslag eller ambulante problemer.