Hvordan påvirker farger på arbeidsplassen ansattes stemninger og holdninger?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Farger på arbeidsplassen - enten de er fargetoner malt på veggene eller nyanser av tepper, møbler eller arbeidsstasjoner - har en dyp innvirkning på medarbeidernes stemninger og holdninger. Farge og dens effekter har gjennomsyret språk og beskrivelser av følelser - du kan "føle seg blå" eller "se rød" - og smarte arbeidsgivere har lært å tappe inn i kraften i farge for å skape et effektivt arbeidsmiljø.

Fargestudie

I 1998 gjennomførte forskere ved Creighton University i Omaha, Nebraska, en undersøkelse for å avgjøre om farge påvirket arbeidernes humør og produktivitet. Hva de fant i studien med tittelen "Oppgavetype, plakater og arbeidsfarge på humør, tilfredsstillelse og ytelse" - var at fargene vesentlig påvirker arbeidernes humør og det haster med hvilke de takler sitt arbeid. Frivillige for studien jobbet i enten et blått eller rødt arbeidsrom. De som jobbet i de blå arbeidsområdene, rapporterte å føle seg mer rolige, sentrert og fokuserte i lengre perioder enn de som jobbet i røde arbeidsområder. Arbeidere i de røde stedene følte seg varmere og mer agitert og ble lettere distrahert fra oppgaver - selv de som var viktige.

Varme farger

Psykologer og designere har lenge hevdet at farge kan ha stor innflytelse på stemningen og energinivået til et rom. For eksempel varme farger - som nyanser av rød, oransje og gul - er varme og munter, de har også en tendens til å gjøre et rom føler mindre.Disse fargene inspirerer til energi, kreativitet og produktivitet, men de kan også forårsake følelser av aggresjon. De er ikke rolige eller beroligende, men skaper i stedet en atmosfære som oppmuntrer fart og effektivitet. Det er ingen ulempe at fastfood restauranter har en tendens til å bruke rikelig med rødt i innredning og emballasje. Men i et åpent kontor eller team-sentrert miljø kan varme farger hindre samarbeid og i stedet bidra til en atmosfære av agitasjon, mangel på fokus og spenning.

Kule farger

Kule, beroligende farger - som nyanser av blått, grønt eller lilla - har en tendens til å bidra til å skape et roligere og mer fokusert miljø. Lysere nyanser av kule farger skaper en luftigere følelse og oppfatningen av mer plass, noe som kan hjelpe medarbeidere å opprettholde et mer positivt humør. Nyanser av blått og grønt er ofte forbundet med spa og avslappende miljøer, og derfor kan de være effektive i høyspente arbeidsplasser for å holde ansatte rolige og produktive. I tillegg, i et kreativt miljø, for eksempel et design- eller reklamebyrå, kan du legge til nyanser av lilla, stimulere kreativitet og samtidig fremme samarbeid. For mye blå i arbeidsmiljøet kan imidlertid føre til tretthet, depresjon eller til og med for mye avslapning, og hindrer produktiviteten.

Designe arbeidsområder

Å designe fargeskjemaet på arbeidsområdet ditt er ikke et helt eller ingenting-forslag. Kombinasjonen av farger du velger, kan påvirke dine humørs stemninger og skape det ideelle arbeidsmiljøet. Hvis du for eksempel administrerer et kreativt team, maler du veggene en kul skygge av lyseblå-lilla for å fremme samarbeid og fokus. Legg til aksenter av lysegult - for eksempel i kunstverk, tilbehør eller trim - for å inspirere kreativitet og energi. Fordi hver person har sine egne fargeinnstillinger og foreninger, kan selvfarger som er ment å være avslappende eller stimulerende, påvirke humøret negativt. Mange kontormiljøer starter med en nøytral base, for eksempel grå, brun eller hvit, og enten legger aksentfarger for visuell interesse og påvirker stemninger eller tillater ansatte å dekorere sine egne arbeidsplasser.