Hva er MRP i SAP?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis virksomheten din produserer produkter til andre næringsdrivende eller detaljhandelskunder, trenger du en måte å sikre at du opprettholder tilstrekkelige deler og materialer for å møte dine nåværende eller projiserte bestillinger. SAP, et selskap som spesialiserer seg på programvareløsninger på bedriftsnivå, tilbyr et verktøy for planlegging av materielle krav som en del av selskapets ressursplanleggingsprogramvare.

MRP Grunnleggende

MRP tar sikte på å opprettholde de riktige materialnivåene for produksjonsanlegget ditt slik at det kan skape tilstrekkelige mengder av produktene dine for både sluttbrukere og eventuelle interne bruksområder. For å gjøre dette må den ansvarlige for MRP forbli oppmerksom på dagens materiell og produktbeholdning, samt generere ordrer for å fylle på materialer. Din MRP-veileder kan utføre disse overvåkings- og bestillingsfunksjonene manuelt, men det introduserer elementet av menneskelig feil i form av forventet materialefterspørsel og rekkefølge.

MRP i SAP

MRP-verktøyet i SAP automatiserer mye av overvåkings- og ordregenereringsprosessen. Verktøyet lar MRP-veilederen begrense MRP-overvåking, allokering og innkjøp til et enkelt anlegg, eller hvis bedriften eier flere fasiliteter og lager, til et fast område. For eksempel, hvis tre av ni produksjonsanlegg og to av dine seks varehus er i New England, kan MRP-veileder definere det som et fast område. Verktøyet inneholder også en funksjon for overvåkning av materialer og generering av anskaffelsesforslag basert på forventede ledetider.