Ideer for 50 års jubileumsfester

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et firmas gyldne jubileum er ikke bare en anledning til feiring - det er også en mulighet til å styrke relasjoner med interessenter og vinne nye kunder. Den 50-årige milepælen er verdt å gjenkjenne når du vurderer at bare en tredjedel av små bedrifter overlever mer enn et tiår. Enten du planlegger en årslang, ukes lang eller en-dagers feiring, er det viktig å planlegge fremover.

Lag et tema

Utkast til en uttalelse som oppsummerer formålet bak 50-årsjubileet for å holde budskapet på sporet og tjene som tema. Et tema kan være så enkelt som "50 år med innovasjon" eller ta en mer detaljert tilnærming. For eksempel, for å feire 50 års forretningsrådgivning, baserte The Boston Consulting Group sine kommunikasjonsmeldinger om "Formulering av fremtiden sammen".

Et annet verdifullt markedsføringsverktøy er en minneslogo. Inkluder det på all korrespondanse, salgslitteratur og markedsføringsmateriale - inkludert reklame, salgsfremmende artikler og sosiale medier-plattformer - for å øke bevisstheten om virksomhetenes lange og vellykkede løp. Du kan også sette 50 års jubileums- selger eller klistremerker på eksisterende brevpapir, visittkort og salgsfremmende brikker.

Lag spesielle utgaver av ditt produkt og merkevare

Å legge et feirende element til bedriftens deltagelse i konferanser og messer kan hjelpe deg med å skille seg ut og presentere potensielle kunder til selskapets 50 års prestasjon. Bedrifter som tilbyr turer til sine anlegg kan inkorporere den 50-årige milepælen i disse programmene også ved å vise bilder som går besøkende gjennom selskapets historie.

Du vil kanskje også bruke denne muligheten til å lansere spesielle utgaver av et produkt, et nytt merke eller nye programmer. Truckfabrikanten Peterbilt, for eksempel, pyntet sin logo for sin 50-års jubileum og satte den på spesialutgave-lastebiler solgt det året. Du kan også inkorporere "50" i spesialtilbud som 50 prosent av kuponger eller et salg av 50 bonusartikler. Publisering av en bok om selskapets historie kan tjene som menneskelige ressurser, markedsførings- og salgsverktøy utover årsdagen. Du kan også prøve å avdekke en ny plassering eller starte et nytt nettsted for å gjenkjenne fortiden mens du peker mot de kommende 50 årene.

Hold en 50-tematisk filantropisk hendelse

Selskapets jubileer er ideelle muligheter til å sementere samfunnsrelasjoner og demonstrere goodwill gjennom en filantropisk begivenhet eller et bidrag til en lokal nonprofit. Alternativer inkluderer sponsing av stipend til en skole med bånd til virksomheten, sponsing av en innsamlingsgala for å imøtekomme et fellesskapssbehov, eller underwriting en fellesskapsmusikkfestival som alle kan nyte.

Billigere, men likevel like effektive aktiviteter inkluderer donering av produkter eller tjenester. For eksempel kan et reklamebyrå tilby 50 timers gratis veiledning til non-profit-ledere om hvordan man bruker sosiale medier. Eller et frivillig initiativ fra en ansatt kunne gi 50 timers tjeneste til en valgt sak, som for eksempel et dyrs husly. En variasjon av denne medarbeidsinnsatsen er å vedta 50 forskjellige veldedighetsorganisasjoner der ansatte kan frivillige i løpet av kontortiden.

Hold morsomme hendelser for ansatte

Ingen bedrift når en stor milepæl uten en egen arbeidsstyrke. Som en del av 50-årsjubileet, planlegg aktiviteter for å gjenkjenne rollen som ansatte spilte i organisasjonens suksess. Dette kan øke moralen og øke ansattes engasjement. Du kan være vert for en piknik for ansatte, pensjonister og deres familier og tilby gaver og premier som markerer 50 års prestasjoner. Avhengig av bedriftskulturen kan en mer formell middagshendelse med underholdning være mer hensiktsmessig. Merkedagen kan også merkes med innføring av et nytt pris eller incitamentsprogram. En video av medarbeidsintervjuer og karrierehistorier kan spilles på ansattes samling og brukes på selskapets nettside for å vise organisasjonens menneskelige side.

Feire historien din på nettet

Å feire en 50-årsjubileum ved å revampe selskapets nettside, kan forny interesse for virksomheten. Det er den enkleste måten å gjøre dette på å legge til en 50 års jubileums-banner eller en minneslogo på hjemmesiden. Du kan også opprette en historieavdeling til siden din, selv om dette krever mer tid og investering. En god ide for bedrifter med et stort nok budsjett er å holde en 50-dagers kampanje som gir kundene en sjanse til å vinne et gavekort på $ 50 ved å bestille online.

Emails sendt i minnesperioden bør inneholde en temaetikettlinje, for eksempel "Feirer 50 år med fremragende kundeservice." For unge publikum, inviter besøkende på nettet til å sende inn bilder som inneholder dine produkter eller tjenester, og la dem stemme for sine favoritter.

Sosiale medier tilbyr mer markedsføringspotensial. Legg til for eksempel jubileumsdatoen på selskapets Facebook-side ved å klikke på linken "hendelse / milepæl". Legg inn en daglig godbit med informasjon med visualer eller videoer på Facebook-siden din og oppfordrer leserne til å dele og like. Bruk Twitter til å sende en rekke interessante fakta fra selskapets historie for å engasjere tilhengere. Vurder å skape en spesiell hashtag for jubileumsarrangementet og fremme det på alle sosiale medier.