Forholdet mellom kundeservice og kundeloyalitet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kundeservice er den første drivkraften bak forbrukermarkedet, og de fleste bedriftseiere forstår at forholdet mellom kundeservice og kundeloyalitet er enkelt. Hvis du gir god kundeservice, vil kundene dine være lykkelige og vil fortsette å komme tilbake; Hvis du gir dårlig kundeservice, bør du ikke forvente at kundene skal føle seg hengiven overfor virksomheten din. Kvaliteten på enhver kundeservice har direkte innflytelse på kundeloyalitet.

Kundetilfredshet

Vær høflig og informativ med kundene dine. Hvis de har spørsmål om et produkt du selger, må du sørge for at du kan svare på det (eller finne ut hvor du skal få svaret). Hvis de har en klage, må du løse problemet og rette det. God kundeservice gir folk følelsen som om de har blitt tatt vare på; hvis kundene dine ikke føler seg på denne måten om deres erfaring med deg, vil de aldri føle en følelse av lojalitet mot bedriften din.

Gjentatt forretning

Folk liker å gjenta hyggelige opplevelser. God kundeservice vil imponere folk og få virksomheten til å skille seg ut i deres sinn neste gang de trenger noe. For eksempel, hvis to butikker selger de samme produktene, men man har dårlig kundeservice, og den andre har god kundeservice, vil kjøpere sannsynligvis velge butikken med bedre service.

Å bygge firmaets omdømme

Kundeservice kan påvirke kundeloyalitet til det punktet hvor folk deler sine erfaringer med venner og familier. Munn til munn er en utmerket måte å bygge din kundebase på, og du trenger ikke engang å gjøre noe annet enn å gi god service og la det snakke for seg selv. Det motsatte er også sant: Hvis virksomheten din ikke tilstrekkelig betjener kunder, vil folk ta sin virksomhet andre steder og vil fortelle sine venner og familier å gjøre det samme.

Kundefeedback

Ta vare på kundene dine, og de vil ta vare på deg. Når du gir god service til folk, vil de ofte returnere favoritten i form av tilbakemelding. For eksempel sporer mange selskaper deres godkjenningsgrader gjennom undersøkelser. Noen undersøkelser spør selv om navnet til den bestemte representanten som hjalp deg. I disse tilfellene har kundene en sjanse til å belønne god kundeservice. På den annen side vil dårlig kundeservice trolig føre til at kundene dine klager over virksomheten din, og sårer sjansen for å bygge kundeloyalitet.