Forskjeller mellom matkarakter og farmasøytisk grad mineralolje

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mineralolje er det kollektive navnet på en rekke biprodukter av råoljebehandling og raffinering. Disse forbindelsene er blandinger av forskjellige vekt og karakteristika av hydrokarboner som inneholder mellom 15 og 40 karbon (C15 til C40) molekyler. Mineraloljer gjennomgår ytterligere destillasjon for å fjerne forurensninger som svovel, bly, vanadium og mer komplekse hydrokarboner som benzen for å fremstille mineraloljer av kosmetikk, mat og mineralolje. De endelige produktene er fargeløse, luktfrie væsker eller ugjennomsiktige voks. De er vanligvis kjent som paraffin, flytende parafin, hvit olje, vaselin eller voks. De har mange anvendelser innen medisin, kosmetikk, matvareproduksjon, vitenskapelig forskning, vedkjøling og smøring av maskiner.

United States Pharmacopeia

Narkotika- og helsetjenestersprodukter, inkludert farmasøytisk mineralolje, i USA bør overholde spesifikasjonene fastsatt av United States Pharmacopeia (USP) standardbyrå. Produsenter må sørge for at USP farmasøytiske midler og kjemikalier oppfyller spesifikasjonene som er skissert i de nyeste USP og National Formulary (NF) standarder. USP verifiserer at stoffene testes for å sikre overholdelse av forskrifter. Mineralolje av matvarekvalitet kan også inneholde en USP-sertifisering, men ikke alle mineraloljer av næringsmiddelkvalitet holder seg til USP-standarder.

FDA Drug Regulation

Mineralolje av farmasøytisk kvalitet er et legemiddelprodukt i henhold til Food and Drug Administration (FDA) regelverket. FDA-regler gjelder for nettstedene der stoffet er formulert, produsert og pakket. Hvis mineraloljeprodusenter hevder at deres produkter er USP, bør de sørge for at produksjonsprosessene deres følger gjeldende Good Manufacturing Practice (cGMP) - et kvalitetsstyringssystem i farmasøytisk industri - og at produktene testes for renhet og styrke. FDA kan gjøre uanmeldte inspeksjoner til produksjonssteder.

FDA Food Regulation

I henhold til FDA-forskrifter, er mineraloljer av matkvalitet godkjent for tilfeldig kontakt med mat og drikke. Disse produktene bør ikke overstige 10 deler per million i noen matvarer. Helsedirektivet om kosttilskudd fra 1994 fastsetter at matvareprodukter, blant annet mineralolje, skal være "trygge". Produsenter, ikke FDA, er ansvarlige for produktets sikkerhet.

tilsetningsstoffer

Mineralolje av matvare med en duftadditiv brukes som babyolje. Smøremidler av næringsmiddelolje for matmaskiner inneholder korrosjonshemmere, skumundertrykkende midler og slitesterke midler, selv om de er godkjent for kontakt med mat. Mineralolje av farmasøytisk kvalitet må være fri for alle urenheter under USP-standarder.