Hva er EEOCs retningslinjer for et fiendtlig miljø?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er ulovlig å plage ansatte på jobben på grunn av et trekk som er beskyttet av diskrimineringslover for arbeid, slik som rase, kjønn, farge, religion, nasjonal opprinnelse, alder eller funksjonshemning. Når den trakassering er så alvorlig at en rimelig person vil vurdere miljøet fiendtlig og fornærmende, kan det kvalifisere som et fiendtlig arbeidsmiljø. Det er imidlertid ingen sjekkliste du kan bruke til å bestemme. US Equal Employment Opportunity Commission undersøker hvert krav og tar en beslutning basert på de konkrete fakta og omstendigheter i hver klage.

Diskrimineringsloven på arbeidsplassen

Arbeidstakere i selskaper med 15 eller flere ansatte er beskyttet mot diskriminering i arbeid ved tre føderale lover:

  • Tittel VII i lov om borgerrettigheter fra 1964 forbyder diskriminering basert på rase, farge, religion, kjønn og nasjonal opprinnelse.
  • Aldersdiskrimineringen i sysselsettingsloven fra 1967 forbyder diskriminering av arbeidstakere i alderen 40 år og eldre.
  • Titler I og V av amerikanerne med funksjonshemminger Act of 1990 forby diskriminering av arbeidstakere med funksjonshemninger.

Disse lovene forbyder også diskriminering av en ansatt som driver en diskrimineringsklager, deltar i en diskrimineringsundersøkelse eller motsetter diskriminerende praksis. Mange stater har vedtatt lover som utvider diskrimineringsbeskyttelse mot andre egenskaper, som seksuell orientering.

Trakassering

Trakassering er en form for diskriminering som skyldes individuell oppførsel. Det kan ta mange former, inkludert seksuelt eksplisitt språk; fornærmelser, slør og navnekall; vitser, bespottelse og latterliggjøring; utrolige bevegelser, trusler og trusler; og støtende bilder, tegneserier, gjenstander eller materialer. Men ikke all trakassering er ulovlig. Loven forbyder bare trakassering som er rettet mot en ansatt for en grunn som loven beskytter, for eksempel offerets rase, alder eller kjønn. For eksempel mobbing på arbeidsplassen, fordi en veileder ikke liker at du kan være helt lovlig, uansett hva slags miljø det skaper.

Fiendtlig arbeidsmiljø

Mens en enkelt fargerik eller isolert kommentar kan forårsake et plagsomt eller ubehagelig øyeblikk, er det vanligvis ikke nok til å etablere et fiendtlig arbeidsmiljø alene. For å kvalifisere seg som et fiendtlig miljø, må trakassering være gjennomgripende, konstant eller så alvorlig at en rimelig person ville vurdere arbeidsmiljøet skremmende eller fornærmende. Trakassering kan være forårsaket av en veileder, en medarbeider eller en kunde, og personen som gjør et fiendtlig arbeidsmiljøkrav kan være alle som er rammet av trakasserende atferd, selv om hun ikke er målet for diskrimineringen. For å gjøre et fiendtlig arbeidsmiljøkrav, trenger en ansatt ikke å oppleve økonomisk skade.

Arbeidsgiveransvar

Arbeidsgivere er generelt ansvarlige for de tiltakene som veilederne tar mot ansatte. Hvis en veileder skaper et fiendtlig arbeidsmiljø, må selskapet vise at det tok en rimelig innsats for å rette opp situasjonen og at den berørte ansatt ikke klarte å utnytte selskapets innsats for å frasige seg ansvar. Bedrifter er ansvarlige for et fiendtlig arbeidsmiljø skapt av andre ansatte og ikke-ansatte, det kontrollerer, for eksempel uavhengige entreprenører, hvis de visste om eller burde ha kjent om trakassering og ikke handlet for å forhindre eller rette opp det.

EEOC-beslutninger

Det finnes ingen liste over kriterier du kan bruke til å avgjøre om et miljø er fiendtlig. Når en ansatt gjør et fjendtlig arbeidsmiljøkrav, undersøker US Equal Employment Opportunity Commission påstanden og bestemmer utfallet basert på fakta og omstendigheter som er spesifikke for klagen. Noen tilfeller der EEOC fant bevis på et fiendtlig arbeidsmiljø, inkluderer selskaper som:

  • Send daglige bønner over det offentlige adressesystemet.

  • Referert til japanske konkurrenter som bruker slurger og bilder av samurai krigere og sumo wrestlers.

  • Distribuerte offensive vitser av dagen og roste ansatt som var ansvarlig for å sirkulere dem.

  • Kontinuerlig plaget en kvinnelig ansatt i et manndominert yrke og gjentok viste sine bilder av nakne kvinner.