Fordeler og ulemper ved tradisjonell vurdering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

På utdanningsområdet er studentvurdering viktig på alle nivåer. Vurderingen gjør det mulig for enkelte skoler å kartlegge deres fremgang i arbeid med studenter. Det hjelper også høgskolens opptakskomiteer veier individuell studentytelse og ferdigheter. Endelig tillater skolene å ta avgjørelser om lærerinnsetting og budsjettallokering. Tradisjonelle vurderingsmetoder gir fordeler og ulemper i forhold til andre vurderingsmuligheter tilgjengelig for lærere.

Definisjon og alternativer

Tradisjonell vurdering refererer til standardisert testing som bruker spørsmål med et begrenset antall svaralternativer. Den inkluderer flere valg, ekte eller falsk og noen korte svarresponser. Andre testmetoder, noen ganger kjent som ytelsesbasert vurdering, alternativ vurdering eller autentisk vurdering, fokuserer på prosessen der en student kommer til et svar i tillegg til det endelige svaret. Alternativ vurdering inkluderer langformede svar og essay spørsmål.

Enkel analyse

En av de viktigste fordelene ved tradisjonell vurdering er det enkle med hvilke administratorer og opptakspersoner kan analysere og sammenligne studentpoeng. Standardisert testing som helt avhenger av kvantifiserbare svar, gir en vurdering som er enkel å score. Test beslutningstakere kan kategorisere spørsmål for å avgjøre hvilke områder studentene utmerker seg og som de har problemer med. Studenters resultater er sammenlignbare over tid og på tvers av en stor, mangfoldig gruppe studenter.

Mangel på kontekst

Tradisjonelle vurderingsmetoder har ulempen med mangel på ekte verdenskontekst. Studentene svarer på spørsmål en etter en uten å måtte bruke langsiktige kritiske resonnementsevner. De mangler også muligheter til å demonstrere sine resonnementskompetanse til tross for mangel på kunnskap om et spørsmålsspesifikke emne. Alternative vurderingsmetoder gjør at studentene kan bruke sine ferdigheter og kunnskaper i en sammenheng som mer ligner på problemløsing og kunnskapsapplikasjon i de fleste jobber eller daglige oppgaver.

Påvirkning på undervisning

Tradisjonell vurdering har også både fordeler og ulemper når det gjelder hvordan lærere lærer. Tradisjonell vurdering tvinger lærere til å bruke tid på å undervise elevene hvordan man administrerer tester, inkludert strategier for å velge riktige svar fra en oppført gruppe. Alternativ vurdering gjør det mulig for lærere å fokusere på kritiske resonnementskompetanse, hvilke studenter vil være i stand til å søke naturligvis på langformede testspørsmål. Men i situasjoner der alternativ vurdering erstatter tradisjonell vurdering, betyr det at lærere trenger å lære nye metoder for testforberedelse, og skolene må utvikle alternative former for prestasjonsvurdering for sine studenter og lærere. Disse endringene for å imøtekomme en ny form for vurdering betyr økt kostnad for skolene og en forstyrrende forandring i undervisningsmetoder for nåværende studenter.

Anbefalt