Hvor mye varsel må en arbeidsgiver gi før du endrer arbeidsplan?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Til tross for den negative effekten det kan få på ansattes relasjoner, er en ustabil arbeidsplan et problem i mange bransjer. I følge kvinnens lovsenter er det spesielt hardt arbeidstimer i detaljhandel, mat og vaktmester / husholdningsindustri. En grunn til dette er at virksomheten ofte trenger trompeansattes behov. En annen grunn er at med bare noen få begrensninger har arbeidsgivere ingen lovlig forpliktelse til å gi varsel før du endrer en arbeidsplan, uavhengig av bransjen eller stedet.

FLSA og State Labor Laws

Den føderale loven om rettighetsarbeid (FLSA) sier at i de fleste tilfeller kan en arbeidsgiver endre arbeidsplanen for alle over 16 år uten forvarsel eller samtykke. Konsensus er at planleggingspolitikken er opp til hver arbeidsgiver å implementere og håndheve, og hver ansatt har plikt til å overholde planen gitt til dem.

Statlige arbeidslover følger generelt FLSA og derfor ikke adresserer eller begrenser ansattes planlegging. For eksempel henviser Texas arbeidslover til vilje ansettelsesdoktrinen og sier at en arbeidsgiver har mulighet til å endre en ansattes tidsplan med eller uten varsel.

Planlegging Unntak

Unntak gjelder i visse situasjoner. Imidlertid endres de fleste unntak adresseplanlegging indirekte. For eksempel, unntatt i tilfeller der ansatte har en kollektiv avtaleavtale eller har FMLA-permisjon, unngår unntak generelt arbeidsplanendringer i form av hvordan de påvirker tidsavbrudd og lønn.

Hvis vilkårene i en kollektiv avtaleavtale adresseplanlegging, arbeidsgiver må overholde. I tillegg kan en arbeidsgiver ikke endre arbeidsplanen til en ansatt på familie- og medisinsk grunnlag. Arbeidsgiver har krav på å returnere til samme skift eller lignende ved retur.

Vis opp Betaling

Stater som har "show up pay" -lover må betale deg et minimumsbeløp for tapt tid hvis du kommer opp for jobb, men du blir enten sendt hjem umiddelbart eller før slutten av et planlagt skifte. For eksempel krever New Hampshire arbeidslover at en arbeidsgiver betaler deg i minst to timers arbeid med din faste lønnsats. Fra og med mars 2018 finnes oppslagslønn i California, Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Oregon, Rhode Island og District of Columbia.

Overtidsbetaling

En arbeidsgiver må betale standard overtidstakten når planleggingsendringer resulterer i arbeid overtid. Den føderale loven og de fleste statlige lover tar imidlertid ikke opp til daglig overtid. Overtidslønnen gjelder oftest bare hvis du jobber mer enn 40 timer i en syv-dagers arbeidsuke.

Fritid

Noen statlige arbeidslover adresserer planlegging endringer som påvirker tidsavbrudd. For eksempel må Texas-arbeidsgivere i detaljhandel gi fulltidspersonell - de som jobber minst 30 timer i uka - minst en dag i hver uke. Illinois arbeidsgivere må også gi ansatte en fridag hvis de jobber mer enn 20 timer i uken.