Slik oppretter du en trendrapport

Anonim

En trend er en retningsendring som holder og vedvarer. Det er et sett med data som viser et klart mønster for økning, reduksjon eller ingen endring. Når du kan forholde seg til en datatrend i forhold som gir mening for ikke-dataanalytikere, kan du bidra til å gi viktige beslutningstakere den beste informasjonen for å ta informerte beslutninger. Når du har funnet etablerte datatrender, er det lettere å lage et argument som støtter dataene. Utfordringen er å sette opp rapporten.

Identifiser hva du vil analysere. Dette bidrar til å fokusere rapporten og forhåpentligvis gjør prosessen mer effektiv. Anta at du vil analysere trender i kostnader i forhold til salg. Beskriv målet med trendrapporten og analysen på de første sidene i trendrapporten.

Forskning så mye du kan om emnet du analyserer. Trender involverer bruk av historiske data, så du må oppnå så mye historisk informasjon som mulig om kostnader og salg. Sørg for at historiske data er rapportert i de samme enhetene som for øyeblikket rapporterte data. Inkluder datoperioden for dataene i trendrapporten.

Graf eller kart dataene til du ser trender i dataene. En trend kan være opp, ned eller sidelengs (ingen endring). Noen trender er kortsiktige og andre er langsiktige. Ta med disse grafene som utstillinger på baksiden av trenden din.

Gi et sammendrag av trender observert i grafer eller diagrammer. Bruk forskningen din til å bygge en historie om hvorfor trender oppstår. Sørg også for å beskrive trendenes natur: er det en sterk trend; er trenden over en lang periode?

Gi anbefalinger om hva du tror trenden vil være i fremtiden. Hvis det har vært en sterk vekst trend i salget, forklar hvorfor denne veksttrenden vil fortsette eller hvorfor du tror det ikke vil fortsette.