Ideer for en interaktiv presentasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For folk som er pålagt å sitte gjennom mange presentasjoner for jobb eller skole, kan standardformatet for lys og forelesning bli foreldet raskt. Ved å legge til interaktive elementer i en presentasjon, kan du holde publikum interessert og engasjert. Når du planlegger måter å bringe lyttere inn i presentasjonen, velger du ting som støtter din hensikt og passer til publikum.

Varer å passere

Under de fleste presentasjoner sitter publikums medlemmer og hører på høyttaleren. Bryt staven ved å gi elementer til å passere rundt mens du snakker. Se etter elementer som vil være et fysisk eksempel på hva du snakker om: en prototype, en uregelmessighet i en maskindel eller en prøve. Ved å gi publikum et håndgripelig stykke å holde og vri i hendene, kan du gi en verdifull og minneverdig opplevelse som forsterker poengene i presentasjonen.

Rollespill

Under lange presentasjoner, ta oppmerksomheten til publikum ved å få dem opp og flytte rundt. Bruk rollespill for å illustrere begrepene du presenterer; Dette fungerer best med emner som inkluderer menneskelig interaksjon, for eksempel ledelsesevner eller konfliktløsning. Ved å få folk opp på scenen, kan du få alle andre til å ta hensyn til hva som vil skje med sine kolleger. Rollespill er spesielt nyttig hvis du velger folk som er høyere opp på bedriftsstigen fordi deres underordnede vil se på hvordan lederne og sjefene reagerer.

Bruk gjeldende eksempler

Under en presentasjon vil lytterne gi mer oppmerksomhet når du kobler emnet direkte til ting som betyr noe for dem. Før presentasjonen, undersøk firmaet og publikum for å få informasjon om sin virksomhet, produksjon, produkter og felles utfordringer. Sett en situasjon som kan skje i publikums selskap som en del av samtalen og koble den til dine viktige punkter. Be om spørsmål og innspill og be om at folk gir spesifikke eksempler når de utfordrer eller er enige med deg. Å starte en relevant diskusjon kan være både underholdende og informativ.

Integrer sosiale medier

Sosiale medier kan være en kraftig måte å fremme samhandling under en presentasjon, både på stedet og på eksterne deltagere. Stream presentasjonen live på Internett, har noen live blogging eller postering om presentasjonen og legge høydepunkter til dine sosiale medier profiler. Ta spørsmål på nettet og arbeid dem inn i live presentasjonen. På den måten kan du tillate folk som ikke kan være der for å delta og generere et større publikum.