Ulemper med samfunnsmessige markedsføringskonsepter

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et samfunnsmessig markedsføringskonsept er et markedsføringsinitiativ som primært er utformet for å forandre ideer eller tro på en demografisk. Organisasjoner bruker samfunnsmessig markedsføring for å hjelpe folk til å utvikle bedre vaner i sine liv og forandre seg selv eller deres miljø til det bedre. Fastsetting av setebelter, gjenvinning og rapportering av kriminell aktivitet er alle vanlige typer samfunnsmessige markedsføringsmeldinger. Organisasjonene som sprer disse meldingene, bruker klassiske markedsføringsteknikker for å skape sunn forandring. Denne tilnærmingen har en downside.

Melding Klarhet

I samfunnsmessig markedsføring må meldingen være helt klar. Dette er ofte vanskeligere å gjøre enn i tradisjonell markedsføring, der bedrifter er interessert i å få kunder til å kjøpe produkter ved å overbevise kundene om verdien. Tradisjonelle markedsførere kan bruke mange forskjellige typer emosjonelle verktøy for å overbevise kjøpere om å kjøpe produkter. Samfunnsmarkedsførere må derimot overbevise demografien om at aktiviteten vil ha en akkumulert samfunnsmessig gevinst, noe som kan være vanskelig for enkeltpersoner å se og komme uten umiddelbar gevinst.

Organisasjonsmotivasjon

Samfunnsmessig markedsføring gjennomføres ofte av offentlige organisasjoner, men kan også brukes av bedrifter. Bedriftssamfunnsmarkedsføring har imidlertid sine egne unike problemer. Det er vanskelig å fortelle en virksomhet sanne motivasjoner. Et selskap som mange ønsker å forbedre sitt eget bilde ved å synes å bry seg om det offentlige gode, en tradisjonell markedsføringskamp i forklædning. For eksempel har mange bedrifter blitt anklaget for grønn vasking, eller miljømessige meldinger på sine produkter, slik at forbrukerne tror at de gjør en forskjell ved å kjøpe produkter som faktisk er uendret fra tidligere tilbud.

Målgruppe pris

Publikumsprisen i tradisjonell markedsføring er hvor mye penger markedet må bokstavelig talt betale for produktet eller tjenesten. I samfunnsmessig markedsføring er prisen forskjellig. Folk må ofte gi opp tid, komfort eller bare gamle vaner for å følge en samfunnsmessig markedsføringsmelding. Dette kan være svært vanskelig for folk å gjøre, spesielt i kombinasjon med meldingsproblemer, siden folk kanskje ikke forstår den langsiktige fordelen av handlingen, med mindre det er fullstendig forklart. Publikumsprisen kan ikke sees som for høy, en vanskelig balanse for å streik i samfunnsmessig markedsføring.

Begrenset finansiering

I tradisjonell markedsføring har store bedrifter ofte millioner av dollar til å investere i markedsføringsstrategier. Markedsføring skaper salg, noe som skaper profitt, så selvsikker forretninger kan forvente en avkastning på disse pengene. I samfunnsmessig markedsføring er avkastningen et bedre samfunn med mindre kriminalitet, forurensning eller andre sykdommer, fordeler som ikke er forbundet med monetær gevinst. Som et resultat har samfunnsmessig markedsføring en tendens til å operere på et svært begrenset budsjett og kan slite med å finne midler.

Anbefalt