Slik beregner du salgsinntekter ved hjelp av en bruttomargin

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bruttomargin er en viktig del av salgsprosessen. Det er fortjenesten et selskap tjener etter å ha trukket kostnadene for å lage og selge produktet, eller å yte en tjeneste. Du kan beregne salgsinntekter ved hjelp av brutto marginprosent.

Hva er bruttomargin?

For å komme til bruttomarginen må du først beregne brutto fortjenesten. Bruttoavkastningen er inntektsført minus kostnaden for solgte varer. Dette overskudet kalles også salgsresultat og bruttoinntekt. Når du vet de totale kostnadene og bruttomarginen, kan du deretter beregne salgsinntektene du bør tjene.

Når du har brutto fortjenesten, kan du beregne brutto fortjenestemarginen som uttrykkes som en prosentandel av omsetningen, og brukes til å sammenligne et selskaps produksjonseffektivitet over tid. Å sammenligne kun brutto fortjeneste fra år til år eller kvartal til kvartal kan være misvisende fordi brutto fortjeneste kan stige mens bruttomarginene faller. Du vil ikke ha det for din bedrift. Bruttoavance er uttrykt som en pengeværdi, mens bruttomarginen er en prosentandel.

Å beregne

Formelen for bruttomargin er: Bruttomarginalen tilsvarer bruttoavkastningen fordelt på inntekter og deretter divisjonert med omsetning. Først legger du opp kostnaden for varer eller tjenester som selges. (Ikke inkludere salgs-, administrasjons- og andre utgifter, det er faste kostnader.) Trekk prisen på varer som er solgt fra inntektene for å få bruttoavkastningen, divisjon bruttovinduet med den totale inntekten som gir deg brutto fortjenestemarginen eller brutto margin.

For eksempel, hvis et selskap har et salg på $ 1 million og kostnaden for solgte varer utgjør $ 750 000, er salgsinntektene på bruttomarginalen $ 250 000. Brutto marginprosent, eller brutto fortjeneste dividert med totalinntekt, er 25 prosent. Så for hver dollar som tilbys, tjener din bedrift ytterligere 25 cent.

Analyse

Å vite bruttomarginen er nyttig for å spore trender, og undersøke hvorfor en trend oppstår. En nedgang i bruttomarginen kan medføre en nedgang i konkurranseevnen til et selskaps produkt eller tjeneste. Når du vurderer bruttomarginen, bør du også vurdere din omsetningsrate.

Måter å forbedre

Du kan forbedre din brutto marginprosent på to måter. Den ene er å kjøpe inventar til en lavere pris. En betydelig kjøpsrabatt, eller en billigere leverandør, vil forbedre bruttomarginprosenten din fordi kostnaden for de solgte varene blir lavere. Den andre er å markere varene eller heve prisen, men bare gjør dette med konkurransen i tankene, fordi det kan miste kunder.

Noe å huske

En lav bruttomarginprosent betyr ikke alltid at bedriften din gjør det dårlig. Det er bedre å sammenligne bruttomargin prosentsatser mellom selskaper i samme bransje, i stedet for selskaper i ulike sektorer. Brutto fortjenestemargin er en av tre forhold som måler bedriftens lønnsomhet. Den andre er fortjenestemarginen, som er hvor effektiv et selskaps ledelse er. Den tredje er nettoresultatmarginen, eller selskapets lønnsomhet etter at alle kostnader er trukket, helt ned til skatt og rentebetalinger.