Effekter av globalisering på menneskelig ressursforvaltning

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den menneskelige ressursforvaltningen av ethvert selskap er en integrert del av suksess. Human resources management for et multinasjonalt selskap med datterselskaper som opererer i flere land presenterer mange kulturelle og sosioøkonomiske utfordringer. Globaliseringen har mange positive og negative effekter på et multinasjonalt selskaps human resources management-avdeling.

Om globalisering

Globalisering er et polariserende emne som ikke er lett å definere. Globalisering muliggjør økt konkurranse, løfter hindringer for oppføring for utviklingsland, bidrar til å fremme økonomisk vekst og arbeider for å forene verdens økonomier. Men med denne forening av økonomier kommer innbyrdes avhengighet. Betydningen har de negative hendelsene i store industrielle land som for eksempel USA en betydelig innvirkning på økonomiene i andre land. I tillegg kan den økonomiske veksten i ett land bety den økonomiske sammentrekningen av en annen.

Rekruttering

Globalisering gir et større arbeidsbasseng å velge, men det øker også muligheten for språklige og kulturelle barrierer i rekrutteringsprosessen. Hvis selskapet ikke tar opp slike barrierer, kan det gjøre rekrutteringsprosessen stadig mer tidkrevende og vanskelig. Menneskelige ressursforvaltere må tilpasse seg ulike skikker og kulturer når de ansetter ansatte i forskjellige land. Språkbarrierer kan også nødvendiggjøre ansettelse av tospråklige ansatte og tilpasning av medarbeidsdokumenter, som for eksempel håndbøker og opplæringsmateriell, til forskjellige språk.

Arbeidsrett

Arbeidsrettene kan variere sterkt fra land til land. Med økende globalisering må menneskelige ressursforvaltere holde seg oppdatert med arbeidslovgivningen i de landene de opererer for å sikre at selskapet ikke utilsiktet bryter disse lovene. I tillegg bør human resource management sørge for at de ikke utnytter arbeidslover som kan være mer laks i andre land enn de i deres hjemland. For eksempel er barnearbeid ulovlig i USA, men i forskjellige land er dette ikke tilfelle. Human Resources Management bør implementere ansettelses- og opplæringspraksis som er konsistente for alle land der selskapet opererer.

Arbeidsstyrkeimplikasjoner

Globalisering har betydelig innvirkning på arbeidskraften i et selskap. Det gir mulighet for mer mangfold i virksomheten, samt økonomisk vekst for landene hvor selskapet ansetter. Men med mindre selskapet skaper nye arbeidsplasser i forskjellige land og ikke bare flytter eksisterende jobber fra land til land, er jobbvekst for ett land lik arbeidsstap for en annen. Menneskelige ressurser leder bør være klar over den negative effekten downsizing kan ha på ansattes moral fordi redusert moral ofte fører til redusert produksjon. Menneskelige ressurser bør ha proaktive prosedyrer på plass som adresserer slike moralproblemer.