Regnskapsgrunnlag: Typer av kostnadsregnskap

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange grunnleggende regnskapsregler og -konvensjoner gjelder for kategorisering av kontoer identisk for alle virksomheter. Noen ganger kan andre kontotitler eller -kategorier være bransje- eller selskapsspesifikke. Mesteparten av balansen kategorier, eiendeler, gjeld og eiers (eller aksjeeiere) egenkapital er felles for nesten alle bedrifter, bortsett fra non-profit, utdanningsinstitusjoner og regjeringer. Inntekts- og utgiftskategorier, mens de primært bruker vanlige kontotitler, kan inneholde selskapsspesifikke forskjeller. Det er imidlertid tre primære utgiftskategorier som er felles for de fleste bedrifter.

Varekostnad

En produksjonsvirksomhet eller enhver bedrift som selger produkter, har en varekostnad som selges. Disse kostnadsregnskapene inkluderer vanligvis begynnelses- og sluttbeholdningsvurdering, frakt og frakt av produkt, tap på fordringer skapt av salg og manglende betaling, og andre kostnader som direkte vedrører varer solgt av selskapet. Noen organisasjoner inkluderer også kompensasjonskostnader som er direkte relatert til produktene som er gjort og / eller solgt, for eksempel salgskompensasjon eller direkte arbeidskraft.

Driftskostnader

Vanligvis er den største utgiftskategorien (etter antall kontoer, i det minste) driftskostnader, som identifiserer alle normale kostnader som relaterer seg til de daglige nødvendighetene til organisasjonen. I denne kategorien spesifiserer grunnleggende regnskapsregler inkludering av kompensasjon, ytelser, lokale, statlige og føderale lønnsskatter, kontorutgifter, forsyninger, porto, reise og underholdning, reklame (beløp som ikke er inkludert i prisen på varer solgt kategori), reparasjoner og vedlikehold, avskrivninger (ikke-kontantutgift ved å skrive ned kostnadene for enkelte eiendeler over tid), boliglån eller leie av fasiliteter, verktøy (telefon, elektrisitet, varme og klimaanlegg) og faglige avgifter (regnskapsførere og advokater).

Ikke-driftskostnader (eller andre utgifter)

Denne kategorien inkluderer vanligvis alle andre utgifter som organisasjonen anser utenfor operasjonen. For eksempel er selskapsskatt ofte plassert i denne kategorien. Bedrifter identifiserer føderale og statlige inntektsskatter etter at de har bestemt seg for deres nettoinntekt (eller nettoresultat) for finans- eller kalenderåret. I motsetning til kompensasjon, reise eller reparasjoner beregnes ikke inntektsskatt (eller betalt) før alle operasjoner for regnskapsperioden er avsluttet.

Ansatte- og tjenestemannsregnskap

Regnskapsutgiftskonto klassifiseringer bør ikke forveksles med ansatte og offiserregnskap, som vanligvis er driftskostnader. Ansatte- og offiserkostnadskontoene er ikke typisk angitt i resultatregnskapet (resultatregnskapet) med god grunn. Disse regnskapene er utformet for å kategorisere mengder brukt av ansatte, ledelse og / eller styremedlemmer for effektiv ytelse av deres oppgaver. Reise og losji er for eksempel ofte en viktig del av kostnadsregnskapet. I resultatregnskapet vil imidlertid totalbeløpet for alle former for reise og overnattingsmuligheter vises riktig på reise- eller reise- og underholdningskontoen i resultatregnskapet.

Anbefalt