Betydningen av HR-politikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Personellpolitikken gir rammen som medarbeiderne forventes å oppføre seg på arbeidsplassen. Disse retningslinjene er skriftlige uttalelser av selskapets standarder og mål og omfatter alle ansvarsområder, herunder rekruttering, kompensasjon, oppsigelse, ytelser, ansattes forhold og fravær. De inneholder regler for hvordan ansatte skal utføre jobbene sine og samhandle med hverandre. Ledere, ansatte og HR-avdelingen har alle roller for å sikre at HR-retningslinjer implementeres effektivt.

Hensikt

HR-retningslinjer sikrer at et selskap overholder relevant lovgivning, arbeidsavtaler og kollektive forhandlinger. Disse retningslinjene reduserer risikoen for selskapsansvar eller ansattes rettssaker. HR-politikk adresserer områder som er kritiske for bedriftens oppdrag, og sikrer operativ effektivitet. De avklarer forventningene om ytelse og oppførsel og bidrar til å skape ønsket arbeidsplasskultur. På den annen side beskytter HR-ansatte ansatte fra vilkårlig og diskriminerende handlinger av ledelsen. Ansatte kan henvise til retningslinjene i tilfelle konflikt eller uenighet.

Egenskaper

Retningslinjer inneholder generelle retningslinjer for atferd, hvilke ansatte vanligvis blir bedt om å bekrefte i skriftlig form. De definerer også konsekvenser hvis reglene ikke følges, for eksempel ulike former for disiplinære tiltak, inkludert opphør. Ettersom retningslinjene kanskje ikke dekker alle situasjoner, bør de gi ledelsen fleksibilitet til å ta beslutninger basert på individuelle omstendigheter. Organisasjoner kan ha varierende sett med HR-retningslinjer for ulike grupper av ansatte. Ledelsen har fullmakt til å godkjenne retningslinjer for gjennomføring.

HR-rolle

Personaleavdelingen utvikler retningslinjer og kommuniserer dem til alle ansatte. Det gir alle skjemaer og dokumenter som kreves for gjennomføring av politikken. Denne avdelingen har også ansvaret for å gjennomgå, legge til, slette eller revidere retningslinjer for å sikre at de forblir nåværende med lovgivning eller selskapets behov. HR-ansatte hjelper til med å tolke politikk, og sørger for at de brukes rettferdig og rettferdig i hele organisasjonen. Medarbeiderne bistår ledere i å søke politikk til arbeidssituasjoner som å ansette nye ansatte, gjennomføre ytelsesvurderinger eller disiplinerende underordnede.

Ansattes ansvar

Ansatte er ansvarlige for å følge de etablerte normer for atferd. HR-retningslinjer fastsetter ofte standarder for arbeidstid, oppmøte, arbeidsplass og helse og sikkerhet. Retningslinjer for respekt, anti-trakassering og ikke-diskriminering gir retningslinjer for å løse konflikter på arbeidsplassen og håndtering av klager. Dette fremmer et positivt arbeidsmiljø, forbedrer arbeidsforhold og forbedrer produktiviteten. HR-politikk hjelper ansatte bedre å forstå fordelene sine, lønn og ansettelsesforhold, og dermed redusere forekomsten av klager.

Administrasjonsverktøy

HR-politikk tjener som en ressurs for å håndtere ulike situasjoner som skjer på arbeidsplassen. De oppfordrer ledere til å behandle ansatte rett og konsekvent. Retningslinjer for ansettelse, oppsigelse, prestasjonsevaluering og disiplinære tiltak gir ledere rammen for å håndtere medarbeidere. For eksempel må ledere følge prosedyrene for progressiv disiplin når de håndterer ytelses- eller atferdsproblemer. Politikkene er imidlertid ofte av generell karakter, slik at ledere kan svare som spesifikke situasjoner etterspørsel.