Hva er de ulike feltene i markedsføring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsføring styrer forretningsprosessene som er involvert i å skape produkter og få dem til kunder. Praktisk sett omfatter den Four Ps av "Marketing Mix" - produkt, pris, plass og markedsføring - for å identifisere og formidle verdi til målmarkedet. Hver av de seks feltene innen markedsføring faller innenfor denne markedsføringsblandingen.

Markedsundersøkelser

Markedsundersøkelse innebærer å samle inn, analysere og tolke informasjon om hva folk kjøper og hvorfor de kjøper det. Verktøy som markedsanalyse, undersøkelser, fokusgrupper og produkttesting hjelper bedrifter med å identifisere markeder for sine produkter, slik at de kan styre deres markedsinnsats og dollar til målgruppene som mest sannsynlig vil kjøpe. Markedsundersøkelser identifiserer også potensielle barrierer som kunder møter når de kommer inn i markedet, og foreslår måter å overvinne dem på.

Merkevareledelse

Brand, eller produkt, ledelse er viet til å konseptualisere produkter og få dem til å markedsføre. Branding ledelse omfatter markedsundersøkelser, forskning og utvikling, produksjon, distribusjon, reklame og salg.

Reklame og PR

Reklame bruker mediene til å kommunisere et produkts verdi. Det innebærer både en kreativ prosess og en analytisk. Den kreative prosessen konseptualiserer annonsekampanjer og design og produserer annonsene selv. De analytiske prosessene identifiserer de beste medieavdelingene for å plassere annonser og utvikle og spore beregninger for å måle annonsens effektivitet.

PR er nært knyttet til reklame, men i stedet for å fokusere på produkter, fokuserer det på selskapets offentlige bilde. PR-meldinger kommuniserer selskapets verdier og dets aktiviteter og prestasjoner som illustrerer overholdelse av disse verdiene.

Forfremmelse

Kampanjen bygger forhold mellom grossister og forhandlere og bruker incitamenter til å lokke kunder til å kjøpe et produkt. Incitamenter inkluderer rabatter, prøver og andre verktøy som gir merverdi og gjør et tilbud for godt til å nekte.

salgs~~POS=TRUNC

Salg styrer prosessen med å få produkter til kunden. Den presenterer det personlige ansiktet til et selskap og dets produkter - salgsrepresentanten - til kunder i et forsøk på å få dem til å kjøpe, og sørger deretter for at kjøpet er levert. Forholdsbygging er en viktig salgsfunksjon, da det tar færre ressurser for et selskap å beholde en eksisterende kunde enn å erstatte en.

Retailing

Retailing er en salgsfunksjon som setter et selskaps produkter direkte før en sluttbruker i stedet for en grossist som vil fungere som et mellomrom for selskapet og sluttbrukeren. Merchandising, som bruker informasjon hentet fra markedsundersøkelser om hva arrangement av produkter og hva innredning og atmosfære i en butikk lokke kunder til å kjøpe, er et viktig aspekt av detaljhandel.