Hva gjør en arbeidsledighetskonsulent?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedømmelse er prosessen som brukes til å løse ledighetsspørsmål og problemer. Et krav kan kreve dømmekraft hvis det er spørsmål om hvordan en saksøker forlot en jobb eller andre kvalifikasjonsproblemer. I noen tilfeller kan adjucatoren kunne ta avgjørelse etter en samtale med en saksøker. I andre tilfeller kan informasjon fra andre kilder, som for eksempel arbeidsgiveren, være nødvendig.

Identifiserer og vurderer problemer med arbeidsledighetskrav

Når en arbeidsledighetskrav er innlevert, kan det oppdages et problem som kan påvirke kvalifikasjonen. Noen problemer kan identifiseres som følge av hvordan søkeren forlot arbeidet. Andre problemer kan skyldes situasjoner som involverer søkerens vilje eller evne til å søke og utføre heltidsarbeid eller søkerens tilgjengelighet. Arbeidsgiverens undersøkelse undersøker krav som slike problemer har blitt identifisert for å avgjøre hvorvidt problemet ville gjøre det Kandidat er ikke berettiget til å motta arbeidsledighet.

Undersøker og identifiserer fakta

I noen tilfeller er det nødvendig med tilleggsinformasjon før adjudicatoren kan ta stilling til kravet. I disse tilfellene samler adjudicatoren dokumentasjon, undersøker og vurderer søkerens ansettelseshistorie, kontakter arbeidsgivere, fagforeninger og andre statlige organer for å samle relevante fakta for å bistå med å bestemme kvalifikasjonen.

Forklarer prosesser og beslutninger til arbeidsledighetskrav

Bedømmeren gir søkere beskjed om disponering av deres arbeidsledighetsskader, deres rettigheter og klagebehandling i tilfeller der avgjørelsen er utilfredsstillende for kunden eller hvor fordelene avsluttes.

Forbereder skriftlige beslutninger og meninger

Når en dommer foretar en underordnet beslutning om arbeidsledighetskrav, er vedtaket registrert skriftlig. Hvert problem er løst med hensyn til arbeidsledighetsloven, koder og prosedyrer, samt omstendighetene i det enkelte tilfelle. Det er oppdragsgivers ansvar å utarbeide en skriftlig erklæring som identifiserer beslutningen og grunnlaget for å ta avgjørelsen.

Utfører forskning angående retningslinjer og forskrifter og tjener som ekspert vitne

Adjudicators utfører forskning for å avgjøre hvilke retningslinjer og forskrifter som bestemmer beslutninger og kan gi hensiktsmessige anbefalinger for korrigerende tiltak når feil oppdages. En dommer kan også fungere som et sakkyndig vitne i høringsforsikringshøringer for å vitne og gi teknisk kompetanse om anfægtede beslutninger.