Bruttomargin vs Brutto fortjeneste

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bruttomargin er et forhold mellom fortjenesteffektivitet beregnet etter at du vet bruttoavkastningen i en gitt periode. Bruttomarginformelen, også kjent som brutto fortjenestemargin, er bruttovinduet dividert med inntektene dine. Ved å forstå bruttomargindefinisjonen, kan du forstå hvordan du beregner din bruttomarginprosent for å måle bedriftens ytelse.

Slik beregner du brutto fortjeneste

Brutto fortjeneste er summen av penger som er igjen etter at du har trukket dine variable kostnader eller varekostnader (COGS) fra solgte inntekter. COGS inkluderer slike utgifter som direkte arbeidskraft og produksjonskostnader for en produsent, og oppkjøp, pakking og fraktkostnader for en forhandler. Hvis du genererte $ 400 000 i omsetning, og hadde COGS på $ 175 000 i samme periode, er brutto fortjenesten $ 225 000. Forholdet mellom bruttoresultat og bruttomargin er at marginberegningen gir innsikt om hvorvidt bruttoavkastningen er rimelig.

Bedrifter trenger et sunt bruttoresultat til å dekke driftskostnadene, og å generere driftsinntekter, deretter nettoinntekt. Hold definisjonen på bruttomarginalen for å holde beregningene dine nøyaktige.

Bruke bruttomarginformelen

I motsetning til brutto fortjeneste, er bruttomarginen ikke uttrykt som en dollarverdi. Bruttomargindefinisjonen er dette: et forhold som sammenligner bruttoresultatet til inntekter, uttrykt i prosent. Bruk bruttomarginformelen for å finne denne prosentandelen, også kjent som bruttomarginprosenten.

Hvis du genererer $ 225 000 i brutto fortjeneste for perioden på $ 400 000 i inntekter, deler du $ 225 000 med $ 400 000 for å identifisere brutto margin. I dette tilfellet er bruttomarginen din 0,5625, eller 56,25 prosent. Dermed konverterte virksomheten 56,25 prosent av periodiske omsetninger til brutto fortjeneste.

Vurdere og overvåke bruttomarginprosent

En annen kjerneforskjell mellom brutto resultat og bruttomargin er at bruttoavkastningen representerer en periodisk inntektsverdi, mens bruttomarginen representerer overskuddseffektivitet. En bruttomargin som er lav i forhold til industristandarder og bedriftens trend tyder på behovet for å foreta justeringer for å beskytte fallende brutto fortjeneste i fremtiden.

Mens en relativt høy bruttomargin er ønsket, varierer bransjens normer på grunn av kostnadsstruktur og konkurranseforskjeller. Detaljhandelsklær, en av de høyeste bruttoproduktene, hadde bransjens gjennomsnittlige marginer fra 34 til 40 prosent gjennom 2014, ifølge CSIMarket Company. Men detaljhandelsklær var kun 39 prosent blant S & P 500-selskaper i bruttomarginprestasjon fra 2014. Nøkkelen til at en gitt bedrift skal lykkes, er å oppnå over standard bruttomargin prosentsatser innenfor sin bransje, og for å se stabile eller forbedre marginer over tid.