Kulturindeks

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En stor organisasjon benytter vanligvis ledere og andre fagfolk som jobber med å være opptatt av kvaliteten på arbeidsklimaet. De bruker ulike strategier for å sikre at ansatte trives med å jobbe for organisasjonen. Når ledelsen ønsker å måle hvordan medarbeiderne føler seg om arbeidsklimaet eller organisasjonskulturen, kan de utføre en undersøkelse av ansatte eller leie en utenforstående for å utføre en kulturindeks.

Hva en kulturindeks indikerer

En kulturindeks gir et øyeblikksbilde av hvordan ansatte føler seg om å jobbe i organisasjonen, inkludert meninger, følelser og holdninger om ulike aspekter av jobbene sine. Disse kan måles - enten det er bra, dårlig eller nøytral - gjennom en kulturindeks. Indeksen tilbyr også et mål som kan sammenlignes med andre organisasjoner. En indeks kan tyde på at noe er galt med organisasjonens struktur, for eksempel mangel på fleksibilitet som forhindrer at den endres.

Potensielle bruksområder

Et selskaps ledere kan bruke informasjon fra en kulturindeks for å identifisere problemer med organisasjonskulturen. De kan da bruke en problemløsning metode for å identifisere kildene til disse problemene og velge passende strategier for å forbedre organisasjonen. Men hvis ledere bruker feil informasjon om hva ansatte finner problematisk i organisasjonen, som resultat av en upålitelig medarbeiderundersøkelse, vil de være mindre tilbøyelige til å velge de riktige forbedringsstrategiene.

Vurdere lederskap

En kulturindeks er vanligvis opprettelsen av en privat konsulentgruppe eller vurderingsfirma. Eieren av kulturindeksen markedsfører sin metodikk til forskjellige organisasjoner, hvis ledere vil da ansette eieren for å anvende kulturindeksen til deres selskap. Når du er ferdig, kan resultatene fra kulturindeksen presenteres for beslutningstakere. For eksempel kan et styre bruke en kulturindeks for å bestemme hvor godt ledelsen gjør ved å lede en effektiv organisasjon.

Vetting firmaer

Eieren av en kulturindeks kan hevde at dens metodikk er basert på forskning. Hvis et privat selskap, nonprofit eller offentlig byrå ansetter et firma for å bruke sin kulturindeks, bør dets ledere undersøke disse forskningsansvarene. For eksempel kan de be om eksempler på andre organisasjoner som har brukt kulturindeksen. De kan da kontakte lederne av disse organisasjonene som referanser og spørre om hvordan det virket for dem.

Anbefalt