Fordelene ved bank fusjoner

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bankene spiller en viktig rolle i økonomien, som tjener som kilder til lån og gir forbrukerne plass til å sette inn besparelsene sine. Kommersielle banker, som inkluderer de fleste av de lokale filialene folk bruker hver dag, er også en stor bedrift, som leverer fortjeneste til sine aksjonærer og ansetter tusenvis av kontorspersonale, tellere og ledere. Når bankene fusjonerer, kan det ha fordeler for både eiere og samfunnet av kunder.

Skalaøkonomier

I økonomi refererer begrepet stordriftsfordeler til den økonomiske fordelen at en bedrift fortjener når den ekspanderer, inkludert veksten som oppstår i en fusjon. Banker som fusjonerer poolen deres eiendeler og strømlinjeforme prosessene sine. Dette betyr at mens to separate banker trenger å investere i to forskjellige prosjekter for å levere lignende resultater, må enkeltbanken som eksisterer etter en fusjon bare investere i programmet en gang og bruke resultatene til hele selskapet. Dette reduserer kostnadene ved å levere tjenester og grunnleggende operasjoner, noe som resulterer i høyere fortjeneste eller lavere kostnader overført til bankkunder.

Gjeldskonsolidering

Bankene gir lån til mange av sine kunder, men for å gjøre det må de ofte pådra seg høye nivåer av gjeld selv. Bankene låner penger for å utvide, møte lønnsforpliktelser, investere i markedsføring og lage lån til enkelt- og bedriftskunder. Når bankene smelter sammen, kan de konsolidere sin gjeld, noe som reduserer mengden av interesse de betaler i forhold til den totale gjelden, at to separate banker bærer seg selv. Konsolidering av gjeld er spesielt viktig når en bank bruker penger til å arrangere en fusjon, noe som gir mindre penger til å betale ned eksisterende gjeld.

Flere grener

En av hovedgrunnene til at bankene går sammen er å skaffe nye grener og utvide geografisk. Sammenslåing betyr at en bank tar på seg nye lokasjoner, inkludert lokale grener i stater, byer og nabolag som den kanskje ikke serverer. Dette er langt mer kostnadseffektivt enn å åpne det samme antallet nye grener. Det gir også en fordel for kunder som vil finne flere steder å foreta innskudd, få kontanter og utføre andre bankoppgaver beleilig.

Regulering og tilsyn

Den føderale regjeringen sporer bank fusjoner for å sikre at de ikke bryter lovens regler eller bryter mot antitrustlover. Men når bankene fusjonerer i samsvar med loven, reduserer de antall enkeltinstitusjoner regjeringen må følge og overvåke. Færre banker betyr færre muligheter for bankbrudd. Dette er spesielt gunstig når to små lokale eller regionale banker fusjonerer, styrker sin kollektive markedsposisjon og gir den nye banken en bedre sjanse til å konkurrere med store kommersielle banker i området.