Betydningen av en butikkoppsett

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et butiks layout er en av de viktigste strategiene i sin suksess - derfor går mye tid, krefter og arbeidskraft inn i design. Forhandlere bruker layout for å påvirke kundens oppførsel ved å designe butikkens flyt, merchandising og atmosfære. Layouts hjelper også forhandlere å forstå hvor mye inntekt per kvadratfot de lager; Ved hjelp av denne informasjonen kan de på riktig måte vurdere styrken og svakhetene i deres merchandising-blanding.

Forutsi forbrukeradferd

Strømmen i butikkens layout bestemmer hvordan kundene handler. Jo lenger en kunde er i en butikk, jo mer sannsynlig er hun å kjøpe - derfor er målet å holde henne handle lenger. Rulletrappplassering (arrangement av ned- og opptrappere), arrangement av armaturer og til og med plassering av avdelinger påvirker butikkens trafikk. For eksempel setter noen matforhandlere nødvendigheter som egg og melk på baksiden av butikken, slik at kunden må navigere gjennom andre varer for å komme til dem. Varemagasiner bruker også denne strategien, og setter barnaavdelingen i toppetasjen slik at foreldrene må gå gjennom andre seksjoner, og dermed øke sannsynligheten for at de vil kjøpe mer.

Maksimere kvadratfilm

Et detaljhandel plass gir mer penger når det maksimerer salget per kvadratmeter - og dette kan forutsies ved bruk av oppsettet. Så hvis et bestemt område mangler i salg, kan forhandleren omorganisere varer for å tilfredsstille salgsmål. Hensikten er å legge så mye varer på gulvet med en blanding av høy-til lavpris varer og hurtig-til-sakte varer. For eksempel blir en kostbar flatskjerm-TV merchandised med lavpris tilbehør. I tillegg kan dyrere varer få mer detaljhandel, mens lave priser kan stables på en armatur for å plassere flere produkter på gulvet.

Provoke Ekstra salg

Oppsettet kan organisere produktkategorier sammen slik at kundene finner forskjellige varer de leter etter på ett sted. Like viktig er layoutets evne til å holde komplementære produkter eller lignende merker i nærheten slik at en kunde vil være mer tilbøyelig til å kjøpe produkter knyttet til den ene de handler om. Å gruppere sammen designere som imøtekommer en lignende kunde, eller merchandising vinterhatter, hansker og skjerf i samme område, er en måte å bringe ytterligere kryss- eller kryssalg.

Deter Shoplifters

Forebygging av shoplifting og tyveri er et annet formål med butikkoppsett. Høykostede varer blir noen ganger holdt i låste utstillingsvinduer på baksiden av butikken. Små gjenstander som lett kan shoppes, kan holdes på en skjerm eller i en bestemt del der det er mer sikkerhetsstøtte. Noen ganger legger butikkoppsettet utgangen i området som enten passerer sikkerhet eller krever ekstra manøvrering, noe som gjør det vanskeligere å flytte butikken med stjålne varer.

Foster Positive Holdninger

De fleste forhandlere vil at kundene skal føle seg trygge og komfortable når de handler, slik at de overfører de samme følelsene til varene de kjøper. Butiksoppsettet kan bestemme hvilke følelser som fremkalles i shoppingopplevelsen. Faktorer som varemerker, armaturfargene og midtgangen påvirker om en kunde liker, og derfor hyppig, en butikk. Tall inventar som begrenser synligheten kan forårsake angst hos kunder, da de er tvunget til å navigere i hver gang. I klærforretninger kan en overbelastet eller dårlig utformet utforming hvor inventar er for tett sammen, skape spenning, rushing shoppers gjennom deres kjøp. Åpne oppsett hvor varer er synlige, kan eliminere spenning, noe som gjør at kunder vil handle lenger.

Anbefalt