Slik legger du til et kort skatteår

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedriftsskatteavkastningen arkiveres årlig og rapporterer inntekt og utgifter for en 12-måneders periode. Når en bedrift først starter drift, vil selskapets selvangivelse normalt ikke inkludere 12 måneders virksomhet. For eksempel, hvis en bedrift åpner dørene 1. mai, vil avkastningen kun inkludere operasjoner for perioden mai til desember. Når selvangivelsen ikke inkluderer 12 måneders virksomhet, er det kjent som en kort års selvangivelse. Bedrifter kan også legge inn en kort årlig avkastning hvis det er en endring i regnskapsperioden.

Bestem nettoinntektene for virksomheten for kort skatteår og frekvensen av føderal skatt for korttidsresultatet. Dette kan gjøres ved bruk av skattebord for virksomhetens skatteform. IRS-skjema 1120, 1120-S og 1065 brukes til henholdsvis selskaper, S-selskaper og partnerskap.

Årliggjør den føderale skatten. IRS krever at virksomheter arkiverer korttidsavkastning for å fastslå den føderale skatten som ville ha vært på grunn dersom virksomheten var i drift for et fullt 12 måneders år. Denne beregningen sikrer at en ny bedrift ikke betaler en lavere skattesats enn andre selskaper som hadde en full 12 måneders virksomhet. IRS ønsker å sikre at bedrifter med tilsvarende nettoresultat betaler tilsvarende skatt, uansett hvor mange måneder virksomheten har vært i drift i løpet av året. Multipliser den føderale skatten med 12 og divider deretter med antall måneder i det korte skatteåret. For eksempel, hvis selskapets korte skatteår var 1. mai til 31. desember og føderal skatt for kortåret var $ 10 000, ville den årlige føderale skatten være 15 000 dollar (10 000 USD ganger 12 dividert med 8).

Bestem om det finnes noen skattemessig avgift for betaling av årlig føderal skatt under IRS § 443 (b) (2). IRS § 443 (b) (2) tillater virksomheten å redusere den årlige føderale skatten på grunn av at forholdet mellom kortårets føderale skatt er større enn eller lik den årlige føderale skatten. For å avgjøre om nødhjelp er tilgjengelig, divisjon den årlige føderale skatten med den årlige skattepliktig inntekt; dele kort årsskatt med kort år skattepliktig inntekt. Sammenlign de to forholdene og avgjøre om kriteriene for lettelse er oppfylt. Når en bedrift bruker skatteprogramvare til å sende innmeldinger, vil programvaren utføre denne beregningen etter at alternativet for et kort år selvangivelse er angitt.

Angi at avkastningen er for et kort skatteår på virksomhetens skatteform. Denne informasjonen er nær toppen av side 1, under virksomhetens identifiserende informasjon. Denne boksen er ikke merket for det følgende året.

Tips

  • For at en bedrift skal endre regnskapsperioden, må det gis godkjenning fra IRS ved å fylle ut skjema 1128. Det kan kreves et gebyr for å sende inn dette skjemaet.

    Hvis virksomheten er gjenstand for alternativ minimumsskatt, følg de samme trinnene som er angitt i artikkelen for å fastslå den årlige alternative minimumsskatten.